Κρυπτονομίσματα
27-12-2021 | 09:58

«Ράλι» έως 7.000% για εταιρεία τεχνολογίας που μπαίνει στην εξόρυξη Bitcoin

Newsroom
Μοιράσου το
«Ράλι» έως 7.000% για εταιρεία τεχνολογίας που επεκτείνεται στην εξόρυξη Bitcoin
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ένα ισχυρό ράλι πυροδοτήθηκε σε εταιρεία τεχνολογίας της Ταϊλάνδης εκπλήσσοντας ακόμη και τον πρόεδρο της εταιρείας, μετά την αποκάλυψή της ότι θα επεκταθεί στην εξόρυξη Bitcoin.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Jasmine Technology Solution Pcl έχει υπερτριπλασιαστεί από τότε που ανακοινώθηκε το σχέδιο στα τέλη Ιουλίου, αν και το project με τα κρυπτονομίσματα δεν έχει ακόμη αποφέρει σημαντικά κέρδη για την εταιρεία. Από την αρχή του έτους, το «ράλι» της μετοχής φτάνει σχεδόν το 7.000% που είναι και το υψηλότερο μεταξύ των παγκόσμιων εταιρειών τεχνολογίας με κεφαλαιοποίηση τουλάχιστον 2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η ισχυρή ανταπόκριση των επενδυτών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο πρόεδρος Soraj Asavaprapha σε συνέντευξή του. «Υπάρχει μια αισιοδοξία για τη νέα μας πορεία και κατεύθυνση, παρόλο που αυτό είναι μόνο η αρχή». συμπλήρωσε.

Κερδίζει συνεχώς έδαφος η εξόρυξη Bitcoin μεταξύ των εταιρείων

Ο ενθουσιασμός για τα κρυπτονομίσματα, ειδικά μεταξύ των νέων επενδυτών, έχει οδηγήσει τις συναλλαγές σε τοπικά αδειοδοτημένα χρηματιστήρια σε μια σειρά από νέα ρεκόρ, ωθώντας τις ρυθμιστικές αρχές να προτείνουν αυστηρότερους κανόνες.

Η Jasmine Technology είναι μόνο μία από τις πολλές εταιρείες της Ταϊλάνδης που διαφοροποιούνται στο χώρο των ψηφιακών assets. Η εταιρεία κατασκευής καταναλωτικών συσκευών AJ Advance Technology Pcl ανακοίνωσε αυτό το μήνα την πρώτη της επένδυσή της στην εξόρυξη του Bitcoin. Η Siam Commercial Bank Pcl και η Kasikornbank Pcl έχουν επίσης ποσοστά σε νεοφυείς επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων.

Η Jasmine Technology έχει δημιουργήσει μόνο οκτώ Bitcoins από τις 325 μηχανές εξόρυξής της από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία της πριν από λίγους μήνες. Ο Soraj αναμένει ότι το επόμενο έτος θα είναι πολύ πιο έντονο σε δραστηριότητα, λόγω των σχεδίων για επένδυση περίπου 3,3 δισ. μπατ (98 εκατ. δολάρια) σε έως και 7.000 νέες συσκευές. Τα έσοδα από τις εξορυκτικές δραστηριότητες θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας μέχρι τα τέλη του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.