Νέες απώλειες για το bitcoin - Προς τη χειρότερη εβδομάδα του τελευταίου 6μήνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες απώλειες για το bitcoin - Προς τη χειρότερη εβδομάδα του τελευταίου 6μήνου
Το ethereum ενισχύεται οριακά κατά 0,99% στα 4.062, οδεύοντας ωστόσο σε εβδομαδιαίες απώλειες στο 14%.

Τελευταία ενημέρωση 13.35

Εκ νέου πτωτικά κινείται η τιμή του bitcoin, με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να κινείται οριακά πάνω από τα 56.000 δολάρια και να οδεύει προς τη χειρότερη εβδομάδα για τους τελευταίους 6 μήνες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), το bitcoin πέφτει 5%% στα 56.714 δολάρια, ενώ νωρίτερα έφτασε να πέφτει έως και τα 55.980 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο του από τα μέσα Μαρτίου και κατά 20% πιο κάτω από τα ιστορικά υψηλά της περασμένη εβδομάδας.

Οι απώλειες έρχονται μετά από απόφαση δικαστηρίου του Τόκιο στην Ιαπωνία, που ζήτησε την αποζημίωση των επενδυτών του Mt Cox, ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων που πτώχευσε το 2014 αφού είχε χάσει δεκάδες δισ. δολάρια σε bitcoin. Η απόφαση αυξάνει τις ανησυχίες για ρευστοποιήσεις των μεριδίων που κατέχουν οι επενδυτές bitcoin διεθνώς.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το ethereum, ενισχύεται οριακά κατά 1,3% στα 4.122, οδεύοντας ωστόσο σε εβδομαδιαίες απώλειες στο 14%.

Τέλος και όπως σημειώνει το Reuters, το αρνητικό κλίμα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων επηρεάζεται από τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, λόγω των πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Σχεδόν μηδενικός πλέον ο συσχετισμός του με τις μετοχές τεχνολογίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider