Κρυπτονομίσματα: Εκατοντάδες δισεκατομμύρια αφανίστηκαν από την κατρακύλα το τελευταίο 24ωρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρυπτονομίσματα: Εκατοντάδες δισεκατομμύρια αφανίστηκαν από την κατρακύλα το τελευταίο 24ωρο
Είπαν αντίο στα ρεκόρ τα μεγαλύτερα νομίσματα.

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια αφανίστηκαν από την αγορά κρυπτονομισμάτων την Τρίτη εν μέσω μιας γενικής κατρακύλας που παρέσυρε τις τιμές των μεγάλων νομισμάτων -συμπεριλαμβανομένων των bitcoin, ethereum, cardano και solana- και τα απομάκρυνε από τα ιστορικά υψηλά αυτής της εβδομάδας.

-Η τιμή του bitcoin υποχώρησε στα περίπου 60.500 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 8% σε ένα 24ωρο.

-Τα περισσότερα μεγάλα tokens -μεταξύ των οποίων το ethereum, το XRP, το cardano, το solana και το dogecoin- βίωσαν παρόμοια πτώση το τελευταίο 24ωρο, με απώλειες μεταξύ 7% και 10%

-Από τα τέσσερα πιο πολύτιμα κρυπτονομίσματα βάσει κεφαλαιοποίησης -εξαιρουμένων του bitcoin και του tether, ενός stablecoin που είναι προσδεμένο στο δολάριο- το ether έχασε 9,6% στα περίπου 4.300 δολάρια, το BNB του Binance έχασε 8,9% στα 590 δολάρια, το solana υποχώρησε 7,5% στα 225 δολάρια και το cardano 9% sta 1,90 δολάρια.

-Το XRP, το polkadot, το dogecoin και το shiba inu -τα επόμενα μεγάλα κρυπτονομίσματα βάσει κεφαλαιοποίησης, εξαιρουμένου ακόμη ενός stablecoin, του USD Coin- έχασαν 9,3%, 12,4%, 8,8% και 6%, αντίστοιχα.

Οι απώλειες έρχονται εν μέσω μιας ευρύτερης κατρακύλας της αγοράς κρυπτονομισμάτων, η οποία τώρα αξίζει περίπου 2,76 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinGecko, ήτοι 8,6% λιγότερο σε σχέση με χθες.

Μακριά από το ρεκόρ

Η τιμή του bitcoin είχε σκαρφαλώσει κατά περισσότερο από 50% από τις αρχές του Οκτωβρίου έως και τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, οπότε και πέτυχε ρεκόρ κοντά στα 69.000 δολάρια. Μπορεί να υποχωρεί, ωστόσο το ψηφιακό νόμισμα, που έχει κεφαλαιποίηση περίπου 1,1 τρισ. δολάρια, παραμένει 250% υψηλότερα το τελευταίο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρές απώλειες για το bitcoin - Κάτω από τα 59.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider