Bitcoin: Μεσοπρόθεσμα σταθερή πορεία, παρά τα σκαμπανεβάσματα

Νίκος Βασιλόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Μεσοπρόθεσμα σταθερή πορεία, παρά τα σκαμπανεβάσματα
Ο Οκτώβριος αποδείχθηκε μέχρι στιγμής ένας σταθερός μήνας για το Bitcoin, επί του παρόντος η τιμή του παραμένει υψηλότερη κατά 40% μετά τα σκαμπανεβάσματα του Σεπτεμβρίου.

Ο Οκτώβριος αποδείχθηκε μέχρι στιγμής ένας σταθερός μήνας για το Bitcoin, επί του παρόντος η τιμή του παραμένει υψηλότερη κατά 40% μετά τα σκαμπανεβάσματα του Σεπτεμβρίου.

Η συνολική τάση του κρυπτονομίσματος παραμένει σταθερά ανοδική, καθώς οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι και οι miners συνεχίζουν να μην δείχνουν σημάδια επιθετικής διανομής, δηλαδή κρατάνε νομίσματα. Οι συνθήκες συνεχίζουν να θυμίζουν ολοένα και περισσότερο τον Νοέμβριο του 2020, ακριβώς πριν το Bitcoin "σπάσει" ένα υψηλό ρεκόρ, όλων των εποχών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2020, η εκτιμώμενη αναλογία μόχλευσης ήταν στο 0,2, γεγονός που οδήγησε σε μια μείωση 16% και στη συνέχεια η τιμή σκαρφάλωσε από 20.000 δολάρια στα 40.000 δολάρια μέσα σε λίγο διάστημα.

Το Bitcoin μετά και τη δεύτερη εβδομάδα έκθεσης στη Wall Street μέσω του ETF BITCO, δείχνει να έχει μπει σε ένα κανάλι ανοδικής τάσης μεσο-μακροπρόθεσμα. Αυτό σηματοδοτεί αυξανόμενη αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών και υποδηλώνει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συνεχή άνοδο. Οι επενδυτές κεφαλαίων που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για να εντάξουν στο χαρτοφυλάκιό τους κρυπτονομίσματα και η έλευση του ETF BITCO θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκρηξη της ζήτησης, αν ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια προϊόντα.

Το Bitcoin αυτή την εβδομάδα έφτασε στο νέο "ταβάνι" των 63.000 δολαρίων και κινείται με διακυμάνσεις εκεί γύρω. Η Τετάρτη και το Σαββατοκύριακο ήταν πτωτικές ημέρες, αλλά όλα δείχνουν ότι υπάρχει τάση ώθησης ώστε να ξεπεράσει τα 63.000 δολάρια, καθώς πλέον η χαμηλή τιμή εκκίνησής του είναι τα 60.000 δολάρια, αντί των 58.000 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση με υψηλότερη αναλογία μόχλευσης, οπότε και περιμένουμε μεγαλύτερη "καταβύθιση" της τιμής. Οι περισσότεροι αναλυτές βέβαια εκτιμούν ότι ο μήνας Νοέμβριος που μπαίνει θα τραβήξει περισσότερους επενδυτές στο κρυπτονόμισμα και άρα θα σημάνει και νέα ρεκόρ. Για την ώρα, η χαμηλή ζώνη τιμής έχει οριστεί μεταξύ των 53.000 και 58.500 δολαρίων και αν το Bitcoin κρατηθεί εκεί τότε σίγουρα θα περιμένουμε νέα ρεκόρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider