Αντιδράσεις περιβαλλοντικών ομάδων για το νέο «ορυχείο» bitcoin στη Νέα Υόρκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιδράσεις περιβαλλοντικών ομάδων για το νέο «ορυχείο» bitcoin στη Νέα Υόρκη
Οι υπέρμαχοι της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων το βλέπουν ως μία καλή λύση που δεν εξουθενώνει το ισχύον δίκτυο ρεύματος.

Ένα συχνό εμπόδιο στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων σε μεγάλη κλίμακα είναι να βρεθεί αρκετή φθηνή ενέργεια για να λειτουργήσει το «ορυχείο», το οποίο δεν είναι άλλο από μια μακρά σειρά από υπολογιστές που δημιουργούν και συναλλάσσονται crypto.

Ένα τέτοιο «ορυχείο» άρχισε να λειτουργεί στη κεντρική Νέα Υόρκη και βρήκε μία «έξυπνη» λύση που έχει ανησυχήσει τις περιβαλλοντικές ομάδες, καθώς χρησιμοποιεί το δικό του εργοστάσιο ενέργειας. Η εταιρεία Greenidge Generation χρησιμοποιεί μία εργοστασιακή μονάδα που είχε κλείσει προσωρινά και πλέον παράγει 44 megawatts για τη λειτουργία 15.300 υπολογιστών. Σύμφωνα με το Markewatch η ενέργεια που παρέχεται για την παραγωγή των bitcoin είναι αρκετή για την ηλεκτροδότηση περισσότερων από 35.000 κατοικιών.

Οι υπέρμαχοι της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων το βλέπουν ως μία καλή λύση που δεν εξουθενώνει το ισχύον δίκτυο ρεύματος, ενώ οι περιβαλλοντικές ομάδες βλέπουν το εργοστάσιο ως «απειλή» για το περιβάλλον και το κλίμα, καθώς μπορεί να δώσει νέα ώθηση στη δημιουργία εργοστασίων που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα, αυξάνοντας τις εκπομπές που επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Μάλιστα όσοι αντιδρούν έχουν ζητήσει από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης να μην ανανεώσει την άδεια της Greenidge για το εργοστάσιο «λόγω μόλυνσης του αέρα», βάζοντας φρένο και σε παρόμοιες ιδέες.

Από την άλλη πλευρά η Greenidge ανακοίνωσε πως εξόρυξε 729 bitcoins σε διάστημα τριών μηνών μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου και πως λειτουργία ακολουθώντας τις νομικές οδηγίες, καθώς και πως το εργοστάσιο είναι 100% «ουδέτερο» στις εκπομπές άνθρακα, χάρη στην «εξαγορά» αντισταθμιστικών μέτρων, όπως είναι η χρηματοδότηση προγραμμάτων αναδάσωσης, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποιήσεις του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ για τη χρήση των κρυπτονομισμάτων

Το Bitcoin πάνω από τα 60.000 δολάρια - Υψηλό 6μήνου για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα

Κρυπτονομίσματα: Εκατοντάδες miners «έκλεβαν» ρεύμα από κινέζικες κρατικές υπηρεσίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider