Πώς εκλάπησαν πάνω από 600 εκατ. δολάρια σε crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς εκλάπησαν πάνω από 600 εκατ. δολάρια σε crypto
Τη μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη, χάκερς, που ξεπέρασε τα 613 εκατ. δολάρια από την πλατφόρμα Poly Network επιστρέφοντας ένα ποσό της τάξεως των 260 εκατ. δολαρίων σε λιγότερο από 24ώρες.

Τη μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη, χάκερς, που ξεπέρασε τα 613 εκατ. δολάρια από την πλατφόρμα Poly Network επιστρέφοντας ένα ποσό της τάξεως των 260 εκατ. δολαρίων σε λιγότερο από 24ώρες.

Ωστόσο το Reuters προσπάθησε να ξετυλίξει το «κουβάρι» γύρω από το πώς έγινε αυτή η γιγαντιαίου μεγέθους κλοπή.

Ξεκινώντας από το Poly Network το πρακτορείο αναφέρει πως αποτελεί μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα χρηματοδότησης (DeFi) που διευκολύνει συναλλαγές μεταξύ χρηστών, με έμφαση στη μεταφορά ή αναταλλαγή tokens σε διαφορετικά blockchains. Για παράδειγμα, ένας πελάτης θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Poly Network για τη μεταφορά tokens όπως το bitcoin από το blockchain Ethereum στην Binance Smart Chain.

Το Poly Network λειτουργεί με την Binance Smart Chain, Ethereum και Polygon, και τα tokens εναλλάσσονται μεταξύ των blockchains χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο συμβόλαιο που περιέχει οδηγίες για το πότε θα αποδεσμεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία στους αντισυμβαλλομένους. Ένα από τα έξυπνα συμβόλαια που χρησιμοποιεί το Poly Network για τη μεταφορά tokens μεταξύ blockchains διατηρεί μεγάλες ποσότητες ρευστότητας για να επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν αποτελεσματικά tokens, σύμφωνα με την εταιρεία CipherTrace. Έτσι, η Poly Network έγραψε την Τρίτη στο Twitter ότι μέσω μιας προκαταρκτικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια σε αυτό το έξυπνο συμβόλαιο.

Σύμφωνα με μια ανάλυση των συναλλαγών από τον Kelvin Fichter, προγραμματιστή Ethereum, οι χάκερ φάνηκε να παρακάμπτουν τις οδηγίες συμβολαίου για καθένα από τα τρία blockchains και να μεταφέρουν τα χρήματα σε τρεις διευθύνσεις «ηλεκτρονικού wallet», για την αποθήκευση των tokens. Αυτά αργότερα εντοπίστηκαν και δημοσιεύθηκαν από το Poly Network.

Οι χάκερ έκλεψαν κεφάλαια σε περισσότερα από 12 διαφορετικά κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Ethereum και ενός τύπου Bitcoin, σύμφωνα με την εταιρεία blockchain Chainalysis.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εταιρεία ασφάλειας κρυπτονομισμάτων SlowMist έχει εντοπίσει το mailbox των εισβολέων, τη διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου με την εταιρεία να μην κατονομάζει για την ώρα κανένα άτομο. Το SlowMist ανέφερε ότι η ληστεία «πιθανότατα ήταν σχεδιασμένη και οργανωμένη εδώ και πολύ καιρό και ήταν μια προετοιμασμένη επίθεση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Χάθηκαν περισσότερα από 600 εκατ. δολάρια σε μια από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία

Oι κλέφτες των 600 εκατ. σε crypto άρχισαν να... επιστρέφουν τα κλοπιμαία

gazzetta
gazzetta reader insider insider