Πόλεις, ηλεκτροκίνηση και βιώσιμη μετακίνηση πρωταγωνιστές στο Eco-Fest 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεις, ηλεκτροκίνηση και βιώσιμη μετακίνηση πρωταγωνιστές στο Eco-Fest 2020
Το Eco-Fest 2020 αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) και του insider.gr.

Oι πράσινες πόλεις, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, γίνονται πρωταγωνιστές σε ένα τριήμερο φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιείται στις 18-19-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Το Eco-Fest 2020 αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (HAEE) και του insider.gr. Η διοργάνωση αποτελεί διεύρυνση και συνέχεια του Ecomobility Conference, ενός συνεδρίου το οποίο πραγματοποιείται για τρεις συνεχόμενες χρονιές με πρωτοβουλία του insider.gr και της ΗΑΕΕ και έχει καταστεί θεσμός όσον αφορά στην εναλλακτική μετακίνηση και ειδικότερα την αεριοκίνηση και την ηλεκτροκίνηση.

Το τριήμερο 18, 19 & 20 Ιανουαρίου 2020, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε πλήθος δράσεων ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Η Διοργάνωση Eco-Fest απευθύνεται σε όλους και κυρίαρχα στη νέα γενιά, μιας και η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί ένα στρατηγικό πρότυπο ανάπτυξης για το βιώσιμο μέλλον των πόλεων μας μέσα στις οποίες τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα ζήσουν ποιοτικά, παραγωγικά και δημιουργικά.

Φέτος, και δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης που καταγράφτηκε κατά τις προηγούμενες διοργανώσεις, η εκδήλωση διευρύνεται και εμπλουτίζεται με παράλληλες δράσεις, έκθεση και συνέδριο. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδείξει τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες, τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση, τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα, τις τάσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Σε μήνυμά του για το Eco-Festival 2020, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρει ότι: «το Eco-festival είναι μια πάρα πολύ μεγάλη γιορτή όπου όλοι μαζί μπορούμε να αποδείξουμε ότι όταν μιλάμε για μια πράσινη πόλη μιλάμε για το σήμερα, μιλάμε για το αύριο, μιλάμε κυρίως για τα παιδιά μας».

Ο πρόεδρος του ΔΣ ΚΥΑΔΑ, Γρηγόρης Λέων, δηλώνει από την πλευρά του ότι «το Eco-festival είναι μια διοργάνωση με διπλό καλό σκοπό. Από τη μία, μας παροτρύνει να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη. Κατά δεύτερο λόγο, δια μέσου της στήριξης του ΚΥΑΔΑ, να στηρίξουμε τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με τη δράση «κρέμα το μπουφάν σου και ζέστανε μια ψυχή».

Στις 20 Ιανουαρίου το 3rd Ecomobility Conference

Στο πλαίσιο του Eco-Fest 2020 θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά το συνέδριο για την εναλλακτική μετακίνηση, 3rd Ecomobility Conference. Στο συνέδριο, το οποίο αποτελεί θεσμό για τα εναλλακτικά καύσιμα, θα πραγματοποιήσουν ομιλίες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Νίκος Μπουλαξής, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Περιβάλλοντος, Γιώργος Κρεμλής κλπ.

Το θεσμικό πλαίσιο υποδομών για τα εναλλακτικά καύσιμα, τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις, η ανάπτυξη της αεριοκίνησης και της ηλεκτροκίνησης, ο ρόλος των δικτύων, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία μέσω της δημιουργίας clusters και της συμβολής της έρευνας αποτελούν κάποια από τα βασικά θέματα που θα αναλυθούν στο συνέδριο.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Εσωτερικών.

Η είσοδος είναι δωρεάν και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο παρακάτω link.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider