Πόσο θα είχατε κερδίσει αν είχατε επενδύσει 1.000 δολάρια στην Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο θα είχατε κερδίσει αν είχατε επενδύσει 1.000 δολάρια στην Tesla
«Ράλι» καταγράφει η μετοχή της Tesla μέσα σε μια δεκαετία.

Ένα ολόκληρο Tesla θα μπορούσε να αγοράσει κανείς, αν πόνταρε στη μετοχή της εταιρείας πριν από περίπου 10 χρόνια.

Η μετοχή της Tesla αποδεικνύεται ένα «πολύ δυνατό χαρτί», σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο κατά την είσοδο της στη Wall Street ανάμεσα σε κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο διάγραμμα παρακάτω, η μετοχή της εταιρείας έχει καταγράψει «ράλι» 2.815,47% από τον Ιούνιο του 2010. Τι σημαίνει αυτό; Πώς αν κάποιος είχε επενδύσει 1.000 δολάρια εκείνη την περίοδο, πλέον θα βρίσκονταν με 28.154 δολάρια στην τσέπη! Με άλλα λόγια, επενδύοντας 1.000 δολάρια στην Tesla, όταν αυτή ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, τότε θα είχε κανείς 58 μετοχές της εταιρείας αξίας 17 δολαρίων.

Η μετοχή σήμερα

Αυτή τη στιγμή η μετοχή της Tesla διαπραγματεύεται πέριξ των 480 δολαρίων στη Wall Street. Μάλιστα, όπως προκύπτει και από το παρακάτω διάγραμμα, έχει καταγράψει μακράν τα υψηλότερα κέρδη σε σε σχέση με τις υπόλοιπες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ έχει πλέον και τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κλάδο.

Tesla

Το Cybertruck

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη, που έπαιξε και ρόλο στο ράλι της μετοχής, ήταν όταν το 2019 ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ παρουσίασε ένα πρωτοποριακό «φορτηγάκι», το γνωστό πλέον Cybertruck. H Tesla χρησιμοποιεί για το Cybertruck το ίδιο μέταλλο που χρησιμοποιεί η Space X για το Starship, το οποίο έχει κατασκευαστεί με στόχο τα ταξίδια στον Άρη.

Παράλληλα, περιλαμβάνονται και μερικά πιο συμβατικά χαρακτηριστικά, όπως δύο σειρές καθισμάτων που μπορούν να καθίσουν μέχρι και 6 επιβάτες. Αναρτήσεις που προσαρμόζονται στο βάρος του φορτίου του οχήματος και το σύστημα αυτόματου πιλότου που διαθέτουν τα ημι – αυτοοδηγούμενα οχήματα της Tesla.

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, το Cybertruck θα είναι διαθέσιμο σε 3 διαφορετικά μοντέλα και η τιμή του θα ξεκινά στη βασική εκδοχή από τα 39.990 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider