Η Xiaomi ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο με όνομα SU7

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Xiaomi ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο με όνομα SU7
Ο κινεζικός γίγαντας των ηλεκτρονικών ετοιμάζεται να μπει δυναμικά και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η κινεζική εταιρεία Xiaomi είναι περισσότερο γνωστή για τα smartphone και τα ηλεκτρονικά σκούτερ της. Τώρα, χάρη στην κατάθεση άδειας δημόσιας πώλησης στην Κίνα, μπορούμε να απολαύσουμε το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο της εταιρείας, ένα πλήρως ηλεκτρικό σεντάν που ονομάζεται SU7.

Το Cars News China κατάφερε να εντοπίσει την κατάθεση στον ιστότοπο του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT), το οποίο δημοσιεύει μια λίστα με οχήματα που περνούν από τη διαδικασία έγκρισης της Κίνας κάθε μήνα. Τα δεδομένα είναι διαθέσιμα στο κοινό και περιλαμβάνουν στοιχεία όπως φωτογραφίες, προδιαγραφές, επίπεδα επένδυσης και άλλα.

Το SU7 θυμίζει πολύ το Genesis G70 από μπροστά, κυρίως χάρη σε αυτούς τους οριζόντια διαχωρισμένους προβολείς. Το τετράθυρο σχήμα fastback παραπέμπει και σε Porsche Taycan, όπως και το ενεργό σπόιλερ πίσω. Αλλά με μεταξόνιο 3 μέτρα και συνολικό μήκος 4,997 μέτρα, το SU7 είναι λίγο μεγαλύτερο από μια Taycan.

Η κατάθεση αποκαλύπτει επίσης μια χούφτα άλλα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των τροχών 19 ιντσών και 20 ιντσών, και ενός διαθέσιμου συστήματος LIDAR τοποθετημένο στην κορυφή του παρμπρίζ. Υπάρχουν δύο επιλογές μετάδοσης κίνησης: μια βασική διάταξη με κίνηση στους πίσω τροχούς που αποδίδει 295 ίππους και μια πιο ισχυρή τετρακίνητη έκδοση με 663 ίππους. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 210 χλμ/ώρα για το βασικό αυτοκίνητο και στα 265 χλμ/ώρα για την πιο ισχυρή έκδοση.

Το SU7 θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Beijing Automotive Industry Holding Co. Ltd (BAIC), σύμφωνα με το Car News China, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή είναι η ίδια εταιρεία που κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της Mercedes-Benz στην Κίνα στο πλαίσιο της κοινοπραξίας Beijing-Benz που ιδρύθηκε το 2005.

Φωτογραφίες: Cars News China/MIIT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider