Ηλεκτροκίνηση: Συμφωνία Volkswagen - Mahindra για παροχή τεχνολογίας

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτροκίνηση: Συμφωνία Volkswagen - Mahindra για παροχή τεχνολογίας
Volkswagen ID.3
Η γερμανική μάρκα θα παρέχει ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες στην εταιρεία από την Ινδία.

Ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί η συμφωνία της Mahindra με την Volkswagen. Η Mahindra, που ειδικεύεται στην παραγωγή SUV και pick up, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την γερμανική εταιρεία, με αντικείμενο την παραλαβή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Volkswagen θα παρέχει ηλεκτροκινητήρες, κυψέλες μπαταριών και άλλα εξαρτήματα της – αποκλειστικής για ηλεκτρικά οχήματα – πλατφόρμας ΜΕΒ. Η Mahindra θα χρησιμοποιεί τα συστήματα στην «Born Electric Platform», όπως ονομάζει την πλατφόρμα στην οποία θα βασίζονται τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Η συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη σε εκδήλωση στην πόλη Τσενάι και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2022. Η αγορά της Ινδίας είναι η πέμπτη μεγαλύτερη παγκοσμίως (με 3 εκατ. πωλήσεις ετησίως), πίσω από τις Κίνα, ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι ετήσιες πωλήσεις θα φθάσουν τα 5 εκατ. μονάδες έως το 2030.

Ο στόλος οχημάτων της Ινδίας είναι ένας από τους πιο γερασμένους διεθνώς, με τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας να είναι κυρίως παλαιάς αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή τον περασμένο Νοέμβριο στη Γλασκώβη (COP26), η Ινδία είχε δεσμευτεί ότι από το 2035 θα πωλούνται στη χώρα αποκλειστικά οχήματα μηδενικών ρύπων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider