Volkswagen: Στους δρόμους του Μονάχου το αυτόνομο ID. Buzz

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Στους δρόμους του Μονάχου το αυτόνομο ID. Buzz
Με επιβάτη το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Volkswagen Group, το ηλεκτρικό βαν κινήθηκε αυτόνομα στο κέντρο της γερμανικής πόλης.

Το ID. Buzz είναι το πρώτο επαγγελματικό όχημα της Volkswagen το οποίο βασίζεται στην αποκλειστική για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλατφόρμα ΜΕΒ. Αποτελεί το διάδοχο του θρυλικού Bulli, γνωστού στους παλαιότερους ως «το βαν των χίπιδων». Το ID. Buzz αποτελεί επίσης το όχημα για την πραγματοποίηση δοκιμών αυτόνομης οδήγησης από το γερμανικό όμιλο.

Αυτή τη φορά το αυτόνομο ηλεκτρικό βαν άφησε τις πίστες δοκιμών και βγήκε στους δημόσιους δρόμους. Με επιβάτη τον Χέρμπερτ Ντις, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Volkswagen Group, το ID. Buzz AD (Autonomous Drive) κινήθηκε στο κέντρο του Μονάχου ώστε να διαπιστωθεί η αξιοπιστία της τεχνολογίας σε πραγματικές συνθήκες.

Η Volkswagen έχει αναπτύξει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης σε συνεργασία με την αμερικάνικη Argo ΑΙ, η οποία αναπτύσσει το απαραίτητο λογισμικό αλλά και τον εξοπλισμό (όπως ραντάρ και κάμερες) για την αυτόνομη κίνηση οχημάτων. Στόχος του Ομίλου Volkswagen είναι να μετασχηματιστεί από κατασκευαστής αυτοκινήτων σε εταιρεία κινητικότητας αλλά και σε δημιουργού του κατάλληλου software.

To ID. Buzz AD χρησιμοποιεί ένα σύστημα από 11 ραντάρ, 14 κάμερες και 6 LiDAR (Light Detection and Ranging), ώστε να ανιχνεύει τη θέση όλων των υπόλοιπων οχημάτων καθώς και πεζών-ποδηλατών στο δρόμο. Από το 2025 το αυτόνομο επιβατικό βαν θα πραγματοποιεί δρομολόγια για την εταιρεία ride sharing MOIA στο Αμβούργο.

(Φωτογραφίες: Volkswagen Group)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider