Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες
Σας παρουσιάζουμε τα καινούρια SUV που αγοράζουν οι περισσότεροι Έλληνες, με βάση τα επίσημα στοιχεία ταξινομήσεων των δύο πρώτων μηνών του 2020.

Η συνεχής αύξηση της δημοτικότητας των SUV αποτυπώνεται πολύ ξεκάθαρα και στην ελληνική αγορά. Πέρυσι, το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου το ποσοστό ταξινομήσεων των SUV επί του συνόλου των επιβατικών αυτοκινήτων ήταν 35,13%. Τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020, το ποσοστό αυτό ανέβηκε κατά πολύ, συγκεκριμένα κατά 9 περίπου μονάδες, στο 44,06%.

Τη δημοφιλία των SUV βοήθησε και η παρουσίαση πάρα πολλών νέων μοντέλων, ενώ αυτή αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς πολλά ακόμα SUV θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους εντός της χρονιάς. Ας δούμε όμως το top 10 των SUV, που διακρίθηκαν στη μάχη των ταξινομήσεων στη χώρα μας, τους δύο πρώτους μήνες του 2020.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, συγκεκριμένα από το 2008, το Nissan Qashqai κρατά τα σκήπτρα των πωλήσεων της κατηγορίας των SUV στη χώρα μας. Παρότι ότι η υφιστάμενη δεύτερη γενιά του Qashqai αλλάζει στο τέλος του έτους, οι πωλήσεις ελάχιστα κάμπτονται παρά την παρουσίαση, εν τω μεταξύ, δεκάδων πολύ νεότερων μοντέλων. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 20.490 και οι κινητήρες του από τα 1.3 λίτρα.

Εξαιρετική η δυναμική του μικρότερου SUV στη γκάμα της VW, η οποία ξεπέρασε και το πολύ δημοφιλές T-Roc σε πωλήσεις, το δεύτερο μοντέλο της VW στο top 10. Μεγάλοι χώροι, συμπαγείς διαστάσεις και κινητήρες που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ.. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 17.440 ευρώ.

Παρότι το 3008 της Peugeot δεν βρίσκεται στην πρώτη του νεότητα, συνεχίζει να συγκινεί τους Έλληνες με την εξαιρετική αισθητική του αμαξώματος και το πρωτοποριακό εσωτερικό του. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τα 27.200 ευρώ. Πλέον διατίθεται και σε έκδοση plug in hybrid.

Η δυναμική εικόνα και η πλειάδα κινητήρων, που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ., έδωσαν στο T-Roc μια μεγάλη ώθηση στην ελληνική αγορά από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, το 2018. Υπάρχει και σε έκδοση R, με δίλιτρο κινητήρα 300 ίππων, καθώς και σε εκδόσεις με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 19.950 ευρώ.

Το πρώτο υβριδικό C-SUV στην ελληνική αγορά συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς δέχθηκε ένα facelift και η γκάμα του εμπλουτίστηκε με δεύτερη υβριδική έκδοση, που διαθέτει δίλιτρο κινητήρα. Τα μηχανικά σύνολα ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τις 20.600 ευρώ.

Το Hyundai Kona κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς η γκάμα του εμπλουτίζεται με νέους κινητήρες. Πλέον είναι διαθέσιμο και ως υβριδικό, με κινητήρα 1.6 λίτρων, ενώ διατίθενται και τετρακίνητες εκδόσεις. Τα μηχανικά του σύνολα ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές από τα 16.980 ευρώ.

Το μικρότερο SUV της ελληνικής αγοράς είναι υβριδικό, ενώ διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Μεγάλο του πλεονέκτημα αποτελούν οι άπλετοι χώροι συγκριτικά με το μικρό αμάξωμα των 3,7 μέτρων, ενώ επίσης οι τιμές του είναι πολύ λογικές, καθώς ξεκινούν από τα 12.540.

Λογικές τιμές, μεγάλοι χώροι και πολλές εκδόσεις, καθιστούν το Opel Crossland X ένα από τα δημοφιλέστερα SUV της ελληνικής αγοράς. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές του από τα 16.350 ευρώ.

Το νέο Peugeot 2008, στη δεύτερη πλέον γενιά του, είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο αυτοκίνητο με πληθώρα ισχυρών και οικονομικών κινητήρων, ενώ είναι και ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας B. Διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στη χώρα μας. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 20.500 ευρώ.

Εξαιρετικά προσιτό, με πολύ καλή οδική συμπεριφορά και πληθώρα κινητήρων, το Kia Stonic κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πωλήσεις, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο top 10 της κατηγορίας. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές του από τα μόλις 13.890 ευρώ. Μεγάλο πλεονέκτημα και η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:09

Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street στη σκιά της Μέσης Ανατολής

23:01

ΕΕ: Ακτιβιστές και ειδικοί ζητούν αυστηρότερες ρυθμίσεις για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

22:47

Νέα άνοδος σχεδόν 2% για το πετρέλαιο - Μία ανάσα από τα 100 δολάρια το brent

22:32

Το Ιράν απειλεί να πλήξει αμερικανικές βάσεις αν χτυπηθούν δεξαμενόπλοιά της

22:18

Πιέσεις στον χρυσό από πετρέλαιο και Fed

22:11

Κλήρωση Τζόκερ σήμερα 08/09/2026: Οι αριθμοί που κερδίζουν

22:04

ΥΠΕΞ: Στο επίκεντρο η ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και οι οικονομικές σχέσεις με την Ιαπωνία

21:50

Στενά του Ορμούζ: Η Νότια Κορέα στέλνει ομάδα επιθεώρησης για να αξιολογήσει την κατάσταση

21:34

«Ουδέν σχόλιο» από τα ΗΑΕ για το δημοσίευμα ότι ο Νετανιάχου ήξερε από πριν για την επίθεση της Χαμάς

21:26

Ο Ρούμπιο κατηγορεί το Ιράν για τις επιθέσεις των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

21:10

Με ελληνικό πηγαίο κώδικα η «Ασπίδα του Αχιλλέα», ανακοίνωσε το ισραηλινό ΥΠΑΜ

21:02

Γερμανία: Χειρότερες από ποτέ οι επιδόσεις των 15χρονων μαθητών στην έρευνα της PISA

20:46

Μακρόν, Μπέρναμ, Κάρνεϊ: Η επέκταση των ισραηλινών οικισμών στη Δ. Όχθη απειλεί τη λύση των δυο κρατών

20:32

Ρουμανία: Εκτός λειτουργίας δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες λόγω χαμηλής στάθμης στον Δούναβη

20:22

Ολλανδία: Η κυβέρνηση ανακαλεί την άδεια του ακροδεξιού καναλιού Ongehoord Nederland

20:13

Ρούτε: Οι σύμμαχοι πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την Ουκρανία

20:04

Η εκλογική επέλαση της AfD αλλάζει τις πολιτικές ισορροπίες στη Γερμανία

19:55

Στα 263,5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης για γεωργικές εκμεταλλεύσεις

19:51

To Ιράν κατέσχεσε αμερικανικό υποβρύχιο drone στα Στενά του Ορμούζ

19:43

Η Σωληνουργεία Κορίνθου αναλαμβάνει την προμήθεια σωλήνων για έργο του ΔΕΣΦΑ

19:36

Στη λίστα των FT με τους κορυφαίους CEO της Βρετανίας ο Ευάγγελος Μυτιληναίος - Το top 10

19:23

Ρωμανός: Στον πυρήνα της πολιτικής μας η στήριξη των νοικοκυριών

19:12

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ - «Βουτιά» άνω του 10% για Novartis

19:06

Υεμένη: Τουλάχιστον 500 νεκροί στις μάχες Χούθι - κυβερνητικών την τελευταία εβδομάδα

18:54

Στα 20,5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της ΒΙΑΝΕΞ το 2025 - Άλμα 97,1%

18:44

Πόσο τοξικά είναι τα fast fashion ρούχα που φοράμε;

18:41

Μέρκελ για νίκη AfD: «Ματώνει η καρδιά μου, χρειάζεται ισχυρότερη επαφή με τους πολίτες»

18:31

Fourlis: Αύξηση 7,6% στις πωλήσεις το α' εξάμηνο

18:19

Κρεμλίνο: «Ο Τραμπ είπε στον Πούτιν ότι θέλει αποκατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας»

18:16

Σαράντης: Καθαρά κέρδη 26,9 εκατ. ευρώ το α' εξάμηνο - Στα 308,3 εκατ. οι πωλήσεις


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider