Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες
Σας παρουσιάζουμε τα καινούρια SUV που αγοράζουν οι περισσότεροι Έλληνες, με βάση τα επίσημα στοιχεία ταξινομήσεων των δύο πρώτων μηνών του 2020.

Η συνεχής αύξηση της δημοτικότητας των SUV αποτυπώνεται πολύ ξεκάθαρα και στην ελληνική αγορά. Πέρυσι, το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου το ποσοστό ταξινομήσεων των SUV επί του συνόλου των επιβατικών αυτοκινήτων ήταν 35,13%. Τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020, το ποσοστό αυτό ανέβηκε κατά πολύ, συγκεκριμένα κατά 9 περίπου μονάδες, στο 44,06%.

Τη δημοφιλία των SUV βοήθησε και η παρουσίαση πάρα πολλών νέων μοντέλων, ενώ αυτή αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς πολλά ακόμα SUV θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους εντός της χρονιάς. Ας δούμε όμως το top 10 των SUV, που διακρίθηκαν στη μάχη των ταξινομήσεων στη χώρα μας, τους δύο πρώτους μήνες του 2020.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, συγκεκριμένα από το 2008, το Nissan Qashqai κρατά τα σκήπτρα των πωλήσεων της κατηγορίας των SUV στη χώρα μας. Παρότι ότι η υφιστάμενη δεύτερη γενιά του Qashqai αλλάζει στο τέλος του έτους, οι πωλήσεις ελάχιστα κάμπτονται παρά την παρουσίαση, εν τω μεταξύ, δεκάδων πολύ νεότερων μοντέλων. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 20.490 και οι κινητήρες του από τα 1.3 λίτρα.

Εξαιρετική η δυναμική του μικρότερου SUV στη γκάμα της VW, η οποία ξεπέρασε και το πολύ δημοφιλές T-Roc σε πωλήσεις, το δεύτερο μοντέλο της VW στο top 10. Μεγάλοι χώροι, συμπαγείς διαστάσεις και κινητήρες που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ.. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 17.440 ευρώ.

Παρότι το 3008 της Peugeot δεν βρίσκεται στην πρώτη του νεότητα, συνεχίζει να συγκινεί τους Έλληνες με την εξαιρετική αισθητική του αμαξώματος και το πρωτοποριακό εσωτερικό του. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τα 27.200 ευρώ. Πλέον διατίθεται και σε έκδοση plug in hybrid.

Η δυναμική εικόνα και η πλειάδα κινητήρων, που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ., έδωσαν στο T-Roc μια μεγάλη ώθηση στην ελληνική αγορά από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, το 2018. Υπάρχει και σε έκδοση R, με δίλιτρο κινητήρα 300 ίππων, καθώς και σε εκδόσεις με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 19.950 ευρώ.

Το πρώτο υβριδικό C-SUV στην ελληνική αγορά συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς δέχθηκε ένα facelift και η γκάμα του εμπλουτίστηκε με δεύτερη υβριδική έκδοση, που διαθέτει δίλιτρο κινητήρα. Τα μηχανικά σύνολα ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τις 20.600 ευρώ.

Το Hyundai Kona κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς η γκάμα του εμπλουτίζεται με νέους κινητήρες. Πλέον είναι διαθέσιμο και ως υβριδικό, με κινητήρα 1.6 λίτρων, ενώ διατίθενται και τετρακίνητες εκδόσεις. Τα μηχανικά του σύνολα ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές από τα 16.980 ευρώ.

Το μικρότερο SUV της ελληνικής αγοράς είναι υβριδικό, ενώ διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Μεγάλο του πλεονέκτημα αποτελούν οι άπλετοι χώροι συγκριτικά με το μικρό αμάξωμα των 3,7 μέτρων, ενώ επίσης οι τιμές του είναι πολύ λογικές, καθώς ξεκινούν από τα 12.540.

Λογικές τιμές, μεγάλοι χώροι και πολλές εκδόσεις, καθιστούν το Opel Crossland X ένα από τα δημοφιλέστερα SUV της ελληνικής αγοράς. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές του από τα 16.350 ευρώ.

Το νέο Peugeot 2008, στη δεύτερη πλέον γενιά του, είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο αυτοκίνητο με πληθώρα ισχυρών και οικονομικών κινητήρων, ενώ είναι και ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας B. Διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στη χώρα μας. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 20.500 ευρώ.

Εξαιρετικά προσιτό, με πολύ καλή οδική συμπεριφορά και πληθώρα κινητήρων, το Kia Stonic κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πωλήσεις, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο top 10 της κατηγορίας. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές του από τα μόλις 13.890 ευρώ. Μεγάλο πλεονέκτημα και η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:55

ΗΠΑ: Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά στον ανατολικό Ειρηνικό

10:49

Έρχεται το νέο «Ανακαινίζω» για περισσότερους δικαιούχους και με υψηλότερες επιδοτήσεις

10:33

Μητσοτάκης: Τέλος Ιουνίου η έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ για κάθε παιδί χωρίς καμία αίτηση

10:25

Κεραμέως: Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ισότητας στην εργασία

10:22

ΗΠΑ: Μετεωρίτης διαλύθηκε κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα

10:14

Φορέας Ακινήτων: Πώς θα λειτουργήσει η δεύτερη ευκαιρία για τους ευάλωτους οφειλέτες

10:09

Περέιρα (ΕΚΤ): Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να δράσει για τον πληθωρισμό νωρίτερα παρά αργότερα

09:54

UNESCO: Ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ στην Κούβα θέτει σε κίνδυνο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας

09:31

Ισραήλ: Η χερσαία επιχείρησή του εναντίον της Χεζμπολάχ επεκτείνεται σε άλλες περιοχές

09:20

Εντός Ιουνίου ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Ελευσίνας

09:10

Πάπας Λέων: Απηύθυνε έκκληση για ειρήνη σε όλες τις εμπόλεμες περιοχές του κόσμου

09:03

Τραμπ: Θέτει νέους σκληρότερους όρους στο Ιράν για το deal της εκεχειρίας

08:52

Ιράν: Το MoU με τις ΗΠΑ προβλέπει αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων ύψους 12 δισ. δολαρίων

08:45

Κύθνος: Tο νησί της απλότητας με τις αμέτρητες παραλίες

08:38

Έφτασε στην Ελλάδα η Lululemon – Πού άνοιξε το πρώτο κατάστημα

08:29

Η χώρα που «τρέλανε» τους δημογραφικούς δείκτες - Εμφανίζει baby boom όταν όλες οι άλλες καταγράφουν απώλειες

08:18

Η Ελλάδα στην κορυφή των εποχικών ανατιμήσεων στα Airbnb

08:11

Ο κρίσιμος Ιούνιος των 510 εκατ. ευρώ και το στοίχημα του ΟΣΔΕ 2026

08:07

Καύσιμα: Οι χώρες όπου η βενζίνη παραμένει σχεδόν… δωρεάν παρά τον πόλεμο στον Περσικό

08:00

Σημάδια σταθερότητας στα «πράσινα» τιμολόγια για τον Ιούνιο

23:58

Έδεσσα: Σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών

23:37

Γερμανία: Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ εκφράζει ανησυχία για την παγκόσμια εξάπλωση απολυταρχικών τάσεων

23:15

Attica Green Expo 2026: Ανεπαρκή στελέχωση υπηρεσιών πολιτικής προστασίας διαπίστωσαν εκπρόσωποι αυτοδιοίκησης

22:46

Χαρακόπουλος: Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι δεν διδάχτηκε τίποτα

22:18

Ebola: Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Ιτούρι, επίκεντρο της επιδημίας

22:09

Η MHP επενδύει στη Νιτσιάκος, στηρίζοντας την επόμενη φάση ανάπτυξης της εταιρείας

21:47

Ρωσία: Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Αρμενία για «διαβουλεύσεις» σχετικά με τους δεσμούς του Γερεβάν με την ΕΕ

21:18

Φλώρινα: Συνελήφθησαν 24χρονη και ανήλικη για κλοπή από πολυκατάστημα

21:04

Συνάντηση της Κ. Γκιλφόιλ με εκπροσώπους των ONEX και Hanwha Ocean

20:58

Λίβανος: Ο πρωθυπουργός καταδικάζει την επικίνδυνη και άνευ προηγουμένου κλιμάκωση του πολέμου εκ μέρους του Ισραήλ


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider