Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα 10 SUV που προτιμούν οι Έλληνες
Σας παρουσιάζουμε τα καινούρια SUV που αγοράζουν οι περισσότεροι Έλληνες, με βάση τα επίσημα στοιχεία ταξινομήσεων των δύο πρώτων μηνών του 2020.

Η συνεχής αύξηση της δημοτικότητας των SUV αποτυπώνεται πολύ ξεκάθαρα και στην ελληνική αγορά. Πέρυσι, το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου το ποσοστό ταξινομήσεων των SUV επί του συνόλου των επιβατικών αυτοκινήτων ήταν 35,13%. Τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2020, το ποσοστό αυτό ανέβηκε κατά πολύ, συγκεκριμένα κατά 9 περίπου μονάδες, στο 44,06%.

Τη δημοφιλία των SUV βοήθησε και η παρουσίαση πάρα πολλών νέων μοντέλων, ενώ αυτή αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς πολλά ακόμα SUV θα ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους εντός της χρονιάς. Ας δούμε όμως το top 10 των SUV, που διακρίθηκαν στη μάχη των ταξινομήσεων στη χώρα μας, τους δύο πρώτους μήνες του 2020.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, συγκεκριμένα από το 2008, το Nissan Qashqai κρατά τα σκήπτρα των πωλήσεων της κατηγορίας των SUV στη χώρα μας. Παρότι ότι η υφιστάμενη δεύτερη γενιά του Qashqai αλλάζει στο τέλος του έτους, οι πωλήσεις ελάχιστα κάμπτονται παρά την παρουσίαση, εν τω μεταξύ, δεκάδων πολύ νεότερων μοντέλων. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 20.490 και οι κινητήρες του από τα 1.3 λίτρα.

Εξαιρετική η δυναμική του μικρότερου SUV στη γκάμα της VW, η οποία ξεπέρασε και το πολύ δημοφιλές T-Roc σε πωλήσεις, το δεύτερο μοντέλο της VW στο top 10. Μεγάλοι χώροι, συμπαγείς διαστάσεις και κινητήρες που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ.. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 17.440 ευρώ.

Παρότι το 3008 της Peugeot δεν βρίσκεται στην πρώτη του νεότητα, συνεχίζει να συγκινεί τους Έλληνες με την εξαιρετική αισθητική του αμαξώματος και το πρωτοποριακό εσωτερικό του. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τα 27.200 ευρώ. Πλέον διατίθεται και σε έκδοση plug in hybrid.

Η δυναμική εικόνα και η πλειάδα κινητήρων, που ξεκινούν από τα 999 κ.εκ., έδωσαν στο T-Roc μια μεγάλη ώθηση στην ελληνική αγορά από τη στιγμή που παρουσιάστηκε, το 2018. Υπάρχει και σε έκδοση R, με δίλιτρο κινητήρα 300 ίππων, καθώς και σε εκδόσεις με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 19.950 ευρώ.

Το πρώτο υβριδικό C-SUV στην ελληνική αγορά συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία. Στο τέλος της περασμένης χρονιάς δέχθηκε ένα facelift και η γκάμα του εμπλουτίστηκε με δεύτερη υβριδική έκδοση, που διαθέτει δίλιτρο κινητήρα. Τα μηχανικά σύνολα ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές από τις 20.600 ευρώ.

Το Hyundai Kona κερδίζει συνεχώς έδαφος καθώς η γκάμα του εμπλουτίζεται με νέους κινητήρες. Πλέον είναι διαθέσιμο και ως υβριδικό, με κινητήρα 1.6 λίτρων, ενώ διατίθενται και τετρακίνητες εκδόσεις. Τα μηχανικά του σύνολα ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές από τα 16.980 ευρώ.

Το μικρότερο SUV της ελληνικής αγοράς είναι υβριδικό, ενώ διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Μεγάλο του πλεονέκτημα αποτελούν οι άπλετοι χώροι συγκριτικά με το μικρό αμάξωμα των 3,7 μέτρων, ενώ επίσης οι τιμές του είναι πολύ λογικές, καθώς ξεκινούν από τα 12.540.

Λογικές τιμές, μεγάλοι χώροι και πολλές εκδόσεις, καθιστούν το Opel Crossland X ένα από τα δημοφιλέστερα SUV της ελληνικής αγοράς. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 1.2 λίτρα και οι τιμές του από τα 16.350 ευρώ.

Το νέο Peugeot 2008, στη δεύτερη πλέον γενιά του, είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο αυτοκίνητο με πληθώρα ισχυρών και οικονομικών κινητήρων, ενώ είναι και ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας B. Διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στη χώρα μας. Οι τιμές του ξεκινούν από τα 20.500 ευρώ.

Εξαιρετικά προσιτό, με πολύ καλή οδική συμπεριφορά και πληθώρα κινητήρων, το Kia Stonic κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πωλήσεις, μπαίνοντας για πρώτη φορά στο top 10 της κατηγορίας. Οι κινητήρες του ξεκινούν από τα 999 κ.εκ. και οι τιμές του από τα μόλις 13.890 ευρώ. Μεγάλο πλεονέκτημα και η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:55

Ζαγοροχώρια: Μια βόλτα στα πιο εντυπωσιακά γεφύρια

12:33

Λήμνος: Αίτημα για κήρυξη του νησιού σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης - Χωρίς νερό η Μύρινα

12:22

Ο Τραμπ απορεί γιατί το Ιράν δεν έχει ήδη «συνθηκολογήσει»

12:07

Δυνατές εξαγγελίες από αδύναμους ηγέτες

12:02

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες εξαιτίας πακιστανικών αεροπορικών επιδρομών

11:55

Λαγκάρντ: Η ΕΕ δεν χρειάζεται και τους 27 για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις

11:40

Κοντογεώργης: Η πολιτική της κυβέρνησης απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες χωρίς διαχωρισμούς και περιχαρακώσεις

11:28

Καλιφόρνια: Νεκρός και ο ένατος αγνοούμενος που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα

11:24

Σπανάκης: Τα 228 έργα που εκτελούνται στα Δωδεκάνησα, με προϋπολογισμό 110 εκατ., είναι έργο της ΝΔ

11:04

BBC: Τα επτά σενάρια για επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

10:55

FT: Η Ελλάδα στοχεύει σε κεντρικό ρόλο στην μετά-Ρωσία αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης

10:49

Ο Τραμπ στέλνει πλωτό νοσοκομείο στη Γροιλανδία

10:47

Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones σε Κίεβο και άλλες περιοχές

10:35

Η χαρά που κράτησε μία μέρα: Ακύρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο, άμεση «απάντηση» Τραμπ και οι … δασμοί των 150 ημερών

10:27

Μητσοτάκης: Οι ενεργειακές συμφωνίες αναδεικνύουν την γεωπολιτική μας θέση, εγγυώνται την ασφάλειά μας

10:18

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Τι αντικείμενα πωλούνται - Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

10:12

Υδρογονάνθρακες: Οι 10 γεωτρήσεις της ερχόμενης εξαετίας

09:53

ΔΥΠΑ: Πλήρης κάλυψη εισφορών για μακροχρόνια ανέργους κοντά στη σύνταξη

09:40

Ευρωομόλογα: Τα οφέλη που βλέπουν ΕΚΤ και Bundesbank - Η αντίδραση Μερτς στην πρόταση Μακρόν

09:29

Αλλάζουν όλα στη στρατιωτική θητεία: Από τη βασική και ειδική εκπαίδευση έως τους «μισθούς» και το συσσίτιο

09:20

Από την ξηρασία στην πείνα: Το επιστημονικό μοντέλο που προβλέπει τις επόμενες κρίσεις τροφίμων

09:16

Ισοζύγιο Πληρωμών: 2,8 δισ. το 2025 με άλμα 5,8 δισ. στις Επενδύσεις

09:05

Η επέλαση της Τεχνητής Νοημοσύνης αυξάνει το άγχος των εργαζομένων - Ένας στους δύο φοβάται ότι μπορεί να αντικατασταθεί

09:00

Τουρισμός: Υψηλές πληρότητες αλλά με αστερίσκους για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

23:33

Αραβικές χώρες καταδικάζουν τις δηλώσεις του Μάικ Χάκαμπι περί «δικαιωμάτων» του Ισραήλ σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής

23:08

Ουκρανία: Απορρίπτουμε τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας

22:44

«Εκτελέστηκαν για αυτό που ήταν»: Οι 200 της Καισαριανής και δύο «σενάρια» για τις φωτογραφίες

22:14

Συρία: Οι Κούρδοι παρέδωσαν στις συριακές αρχές το αεροδρόμιο του Καμισλί

21:46

NASA: Πρόβλημα στην εκτόξευση της αποστολής Artemis 2 - Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

21:35

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας σε φάση αναταράξεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider