9 πρεμιέρες ηλεκτρικών μοντέλων στην έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
9 πρεμιέρες ηλεκτρικών μοντέλων στην έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime»
Η Ελλάδα μπαίνει σιγά – σιγά στην πρίζα και αυτό επιβεβαιώνεται και στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας, όπου θα έχουμε για πρώτη φορά τόσα πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται πολύ πίσω στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, ανάμεσα στις χώρες της ευρωπαϊκής αγοράς. Ωστόσο σύντομα θα γίνουν τα πρώτα ουσιαστικά βήματα γνωριμίας μας με τα ηλεκτρικά μοντέλα και η έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime 2019» μας φέρνει λίγο πιο κοντά!

Πιο συγκεκριμένα, φέτος στην έκθεση του Ελληνικού (9-17 Νοέμβρη) θα γνωρίσουμε αρκετά ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε τόση έκταση. Ακολουθούν εννέα ηλεκτρικά / υβριδικά, που θα δούμε για πρώτη φορά στη χώρα μας αφού κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα!

Το υβριδικό VW Passat GTE Hybrid το γνωρίζουμε, όμως επαναπροσδιορίζεται στην αγορά μετά την ανανέωση που δέχτηκε. Ο 1.4 TSI βενζίνης μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν 218 ίππους και συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG έξι σχέσεων, που στέλνει τη ροπή στους εμπρός τροχούς. Στην πράξη οι επιδόσεις είναι κορυφαίες, όπως και το επίπεδο εξοπλισμού του μεσαίου μοντέλου.

Το υβριδικό Peugeot 3008 έχει το ίδιο κινητήριο σύνολο με το DS7 Crossback Hybrid. Ο 1.600άρης τούρμπο κινητήρας βενζίνης μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν 300 ίππους και 450 Nm ροπής, έχει ηλεκτρική αυτονομία 59 χιλιομέτρων, καίει μόλις 1,4 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ και φορτίζει μέσα σε 3,5 ώρες. Και σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για τη μοναδική τετρακίνητη επιλογή στη γκάμα. 

To νέο ηλεκτρικό Peugeot e-208 έχει ήδη μεγάλη ζήτηση, αν και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου χρόνου. Το μικρό Peugeot έχει ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων με 260 Nm ροπή, κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα και σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις, μπορεί να διανύσει έως και 340 χλμ με μία μόνον φόρτιση. 

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της MINI διατίθεται με το κινητήριο σύνολο της  BMW i3S και θέλει να δώσει τη lifestyle φιλοσοφία που παραδοσιακά πρεσβεύει η φίρμα, με μία νότα σύγχρονης τεχνολογίας μηδενικών ρύπων. Έχει κινητήρα 184 ίππων και 270 Nm ροπή,ς επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα και η αυτονομία που ανακοινώνει η MINI είναι 270 χλμ. 

Με αυτονομία έως 452 χιλιόμετρα, ιδιαίτερη αισθητική και πολύ διασκεδαστική οδική συμπεριφορά, το e-Soul επιδιώκει να μας επανασυστηθεί ως ένα πολύ μοντέρνο και σύγχρονο μοντέλο. Θα διατίθεται σε εκδόσεις 136 και 204 ίππων που αμφότερες προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις και στοχεύει να πρωταγωνιστήσει στις πωλήσεις νέων ηλεκτρικών μοντέλων. 

Μεγάλο «μπαμ» ετοιμάζει στα ηλεκτρικά η KIA. Το e-Niro είναι ένα SUV με ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 204 ίππων και 395 Nm ροπής, καλύπτει έως και 565 χιλιόμετρα (σε συγκεκριμένες συνθήκες) με μια φόρτιση, ενώ η μικτή αυτονομία του είναι στα 375 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα και η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα. 

Η νέα πρόταση της Hyundai στην γκάμα του Kona, είναι η πολύ ενδιαφέρουσα υβριδική εκδοχή του. Διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 λίτρων βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα που συνολικά αποδίδουν 141 ίππους με 265 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη των έξι σχέσεων. Αργότερα περιμένουμε και ηλεκτρική έκδοση του Kona. 

Με 300 υβριδικά άλογα θα είναι διαθέσιμο το DS 7 Crossback, το επιβλητικό SUV που ήδη γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με έναν 1.600άρη τούρμπο τετρακύλινδρο βενζίνης, που συνδυαστικά αποδίδουν 450 Nm ροπής. Έχει 50 χλμ αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία, 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική στα 220 χλμ./ώρα. Παράλληλα είναι και η μόνη έκδοση στην γκάμα με τετρακίνηση.

Το γαλλικό premium DS3 Crossback διατίθεται και σε ηλεκτροκίνητη εκδοχή. Κάτω από το καπό του υπάρχει ηλεκτροκινητήρας 136 ίππων και 260 Nm ροπής, κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και προσφέρει 300 χιλιόμετρα αυτονομίας (βάσει WLTP). 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:21

Οινοποιός η Μέγκαν Μαρκλ με νέο, ροζέ κρασί - Η τιμή του

08:20

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ιεράπετρα

08:18

Οικισμοί κάτω των 2.000 κατοίκων: Μέχρι πότε θα ισχύουν τα υφιστάμενα όρια – Ποιοι μπορούν να χτίσουν

08:11

100 προσλήψεις ανέργων στον ΟΠΕΚΕΠΕ με μισθό 1.300 ευρώ - Αιτήσεις μέσω της ΔΥΠΑ

08:06

Επιχείρηση γοητείας της Αθήνας από την Άνγκελα - Με ποια κριτήρια θα επιλέξουν κόμμα - Φαραντούρης εκτός γραμμής

07:50

ΕΣΠΑ: Ευκαιρία για επιδοτήσεις 120 εκατ. ευρώ στην Αττική – Οι όροι και προϋποθέσεις

07:41

ΑΔΜΗΕ: Παύση πληρωμών για το Κρήτη - Κύπρος αν δεν αλλάξει στάση η Λευκωσία – Προχωρά το Κύπρος-Ισραήλ

07:28

Κυκλοφοριακό: Παρεμβάσεις στην Αττική Οδό και νέα έργα - Το Ελληνικό και το Μετρό

07:18

Οι εξαγορές της Euronext δεν είναι πάντα αναίμακτες…

07:15

Φορολογικές δηλώσεις: Ευκαιρία για διορθώσεις χωρίς πρόστιμο

07:06

Εξετάζονται επιδοτήσεις στο ρεύμα – Η αποτίμηση θα καθορίσει το deal - Οι βιαστικοί της Intralot

23:55

ΗΠΑ: Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε «μη εφαρμόσιμο» νόμο του 1849 που απαγόρευε τις αμβλώσεις

23:45

La Croix: Στην Ελλάδα 10.000 Ισραηλινοί μετά την 7η Οκτωβρίου 2023

23:35

Γερμανία: Κορυφώθηκε σήμερα το κύμα καύσωνα - Ακολουθούν καταιγίδες

23:25

Τορίνο: Απαγορεύει τις παραδόσεις «ντελίβερι» τις μεσημεριανές ώρες λόγω καύσωνα

23:16

Υπερψηφίστηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο με βελτιωτικές αλλαγές

23:06

Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για S&P 500 μετά το deal ΗΠΑ-Βιετνάμ

22:52

Κερδοφόρο «3x3» για τον χρυσό

22:40

Γαλλία: Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας - Οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τα δρομολόγιά τους

22:24

Politico: Πρόταση μομφής κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

22:09

Ζελένσκι: Σε διαδικασία «διευκρίνισης» της στρατιωτικής βοήθειας που θα συνεχίσει να χορηγείται από τις ΗΠΑ

22:00

Ράλι 3% για το πετρέλαιο μετά τη ρήξη Ιράν - ΔΟΑΕ

21:46

Τραμπ: Οργανώνει σύνοδο κορυφής στην Ουάσινγκτον με Αφρικανούς ηγέτες

21:31

ΟΗΕ: «Ανησυχητική» η απόφαση του Ιράν να αναστείλει τη συνεργασία με τον ΔΟΑΕ

21:29

Σε κατάσταση δημοσιονομικού εκτροχιασμού η Γαλλία, σύμφωνα με το γαλλικό Ελεγκτικό Συνέδριο

21:18

Συνάντηση Ανδρουλάκη - Σουλτς: Οι διεθνείς εξελίξεις και οι προκλήσεις για την Ευρώπη στο επίκεντρο

21:13

Τζιτζικώστας: Ο τουρισμός στην Ευρώπη σπάει νέα ρεκόρ

21:11

Παπασταύρου: Τα μέιλ του κ. Σημανδράκου επιβεβαιώνουν ότι καμία ανάμειξη, πέραν του ιδίου, δεν υπήρξε για τις επιδοτήσεις

20:55

Pulse: Προβάδισμα 15 μονάδων η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ - Τι λένε οι πολίτες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

20:39

Συνάντηση Θεοχάρη με τον Υφυπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider