9 πρεμιέρες ηλεκτρικών μοντέλων στην έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
9 πρεμιέρες ηλεκτρικών μοντέλων στην έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime»
Η Ελλάδα μπαίνει σιγά – σιγά στην πρίζα και αυτό επιβεβαιώνεται και στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας, όπου θα έχουμε για πρώτη φορά τόσα πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται πολύ πίσω στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, ανάμεσα στις χώρες της ευρωπαϊκής αγοράς. Ωστόσο σύντομα θα γίνουν τα πρώτα ουσιαστικά βήματα γνωριμίας μας με τα ηλεκτρικά μοντέλα και η έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime 2019» μας φέρνει λίγο πιο κοντά!

Πιο συγκεκριμένα, φέτος στην έκθεση του Ελληνικού (9-17 Νοέμβρη) θα γνωρίσουμε αρκετά ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε τόση έκταση. Ακολουθούν εννέα ηλεκτρικά / υβριδικά, που θα δούμε για πρώτη φορά στη χώρα μας αφού κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα!

Το υβριδικό VW Passat GTE Hybrid το γνωρίζουμε, όμως επαναπροσδιορίζεται στην αγορά μετά την ανανέωση που δέχτηκε. Ο 1.4 TSI βενζίνης μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν 218 ίππους και συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG έξι σχέσεων, που στέλνει τη ροπή στους εμπρός τροχούς. Στην πράξη οι επιδόσεις είναι κορυφαίες, όπως και το επίπεδο εξοπλισμού του μεσαίου μοντέλου.

Το υβριδικό Peugeot 3008 έχει το ίδιο κινητήριο σύνολο με το DS7 Crossback Hybrid. Ο 1.600άρης τούρμπο κινητήρας βενζίνης μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν 300 ίππους και 450 Nm ροπής, έχει ηλεκτρική αυτονομία 59 χιλιομέτρων, καίει μόλις 1,4 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ και φορτίζει μέσα σε 3,5 ώρες. Και σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για τη μοναδική τετρακίνητη επιλογή στη γκάμα. 

To νέο ηλεκτρικό Peugeot e-208 έχει ήδη μεγάλη ζήτηση, αν και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου χρόνου. Το μικρό Peugeot έχει ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων με 260 Nm ροπή, κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα και σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις, μπορεί να διανύσει έως και 340 χλμ με μία μόνον φόρτιση. 

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της MINI διατίθεται με το κινητήριο σύνολο της  BMW i3S και θέλει να δώσει τη lifestyle φιλοσοφία που παραδοσιακά πρεσβεύει η φίρμα, με μία νότα σύγχρονης τεχνολογίας μηδενικών ρύπων. Έχει κινητήρα 184 ίππων και 270 Nm ροπή,ς επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα και η αυτονομία που ανακοινώνει η MINI είναι 270 χλμ. 

Με αυτονομία έως 452 χιλιόμετρα, ιδιαίτερη αισθητική και πολύ διασκεδαστική οδική συμπεριφορά, το e-Soul επιδιώκει να μας επανασυστηθεί ως ένα πολύ μοντέρνο και σύγχρονο μοντέλο. Θα διατίθεται σε εκδόσεις 136 και 204 ίππων που αμφότερες προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις και στοχεύει να πρωταγωνιστήσει στις πωλήσεις νέων ηλεκτρικών μοντέλων. 

Μεγάλο «μπαμ» ετοιμάζει στα ηλεκτρικά η KIA. Το e-Niro είναι ένα SUV με ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 204 ίππων και 395 Nm ροπής, καλύπτει έως και 565 χιλιόμετρα (σε συγκεκριμένες συνθήκες) με μια φόρτιση, ενώ η μικτή αυτονομία του είναι στα 375 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα και η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα. 

Η νέα πρόταση της Hyundai στην γκάμα του Kona, είναι η πολύ ενδιαφέρουσα υβριδική εκδοχή του. Διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 λίτρων βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα που συνολικά αποδίδουν 141 ίππους με 265 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη των έξι σχέσεων. Αργότερα περιμένουμε και ηλεκτρική έκδοση του Kona. 

Με 300 υβριδικά άλογα θα είναι διαθέσιμο το DS 7 Crossback, το επιβλητικό SUV που ήδη γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με έναν 1.600άρη τούρμπο τετρακύλινδρο βενζίνης, που συνδυαστικά αποδίδουν 450 Nm ροπής. Έχει 50 χλμ αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία, 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική στα 220 χλμ./ώρα. Παράλληλα είναι και η μόνη έκδοση στην γκάμα με τετρακίνηση.

Το γαλλικό premium DS3 Crossback διατίθεται και σε ηλεκτροκίνητη εκδοχή. Κάτω από το καπό του υπάρχει ηλεκτροκινητήρας 136 ίππων και 260 Nm ροπής, κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και προσφέρει 300 χιλιόμετρα αυτονομίας (βάσει WLTP). 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Η Καμπότζη κατηγορεί την Ταϊλάνδη για βομβαρδισμούς σε δύο επαρχίες της

23:45

Τουρκία: Στις αρχές του 2026 η β' φάση της συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα

23:36

Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα - Μολότοφ στο γραφείο του Ράμα

23:23

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων για το 2026

23:09

Με το δεξί η Wall Street στην εβδομάδα των Χριστουγέννων

22:50

Υπερβολική ταχύτητα: Οι λόγοι πίσω από τους επιθετικούς οδηγούς

22:36

Τουρκία: Η Βουλή ενέκρινε παράταση της στρατιωτικής παρουσίας στη Λιβύη για δύο χρόνια

22:22

Σε ισχύ από Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ

22:10

Ανδρουλάκης: Τρίτη θητεία ΝΔ ισοδυναμεί με συνέχιση των προβλημάτων

21:57

Ποια σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα - Τι ώρες θα είναι ανοιχτά

21:44

Νέο διπλό ρεκόρ για χρυσό και ασήμι: Σε πολυετή υψηλά πλατίνα - παλλάδιο

21:31

Μήνυμα Νετανιάχου σε Τουρκία: «Να τελειώνουν οι φαντασιώσεις περί αυτοκρατοριών»

21:18

Ισχυρή άνοδος για πετρέλαιο με φόντο Ρωσία και Βενεζουέλα

21:07

Συνάντηση Θεοδωρικάκου με εκπροσώπους των φορέων οδικών μεταφορών

20:56

Άνοιξε η πλατφόρμα myBusinessSupport για στήριξη επιχειρήσεων από τον Daniel

20:42

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό για τη Δημόσια Πρόταση στην Ακρίτας

20:41

Μητσοτάκης στην τριμερή με Ισραήλ - Κύπρο: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε σημαντικό παίκτη στην αν. Μεσόγειο

20:37

Εθνική Τράπεζα: Αγορά ιδίων μετοχών αξίας 5,25 εκατ. ευρώ - Νέα διάθεση Stock Awards

20:30

Η χρονιά των μετάλλων: Τα ρεκόρ, οι ελλείψεις και η «δίψα» του ΑΙ

20:20

Ελβαλχαλκόρ: Νέος διευθυντής στον τομέα διέλασης χαλκού και κραμάτων

20:13

Trade Estates: AMK με δωρεάν διανομή μετοχών – Στα 7,8 εκατ. ευρώ το προμέρισμα

20:05

Στην κατοχή της Profile η Contemi - Στα 4 εκατ. ευρώ το συνολικό ποσό της επένδυσης

19:59

H Φινλανδία θα αυξήσει το όριο ηλικίας των εφέδρων στα 65 έτη το 2026

19:44

Ισραήλ: O πρώην πρωθυπουργός Μπένετ κατηγορεί το γραφείο του Νετανιάχου για «προδοσία»

19:37

Μελόνι: Η δύναμη των στρατών είναι το ισχυρότερο μέσο ενάντια στους πολέμους

19:27

Λαβρόφ: «Πλήρη υποστήριξη» στη Βενεζουέλα εν μέσω της κλιμάκωσης με τις ΗΠΑ

19:24

Άνοιξαν οι σήραγγες των Τεμπών: Ο «χάρτης» με τα μπλόκα - Τα επόμενα βήματα των αγροτών

19:16

Λάιεν: Η ασφάλεια της Αρκτικής παραμένει βασική προτεραιότητα για την ΕΕ

19:04

Γαλλία: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Λιόν - Τρεις τραυματίες

18:55

Η Alphabet εξαγοράζει έναντι 4,75 δισ. την εταιρεία data centers Intersect

gazzetta
gazzetta reader insider insider