9 πρεμιέρες ηλεκτρικών μοντέλων στην έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
9 πρεμιέρες ηλεκτρικών μοντέλων στην έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime»
Η Ελλάδα μπαίνει σιγά – σιγά στην πρίζα και αυτό επιβεβαιώνεται και στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας, όπου θα έχουμε για πρώτη φορά τόσα πολλά νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται πολύ πίσω στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, ανάμεσα στις χώρες της ευρωπαϊκής αγοράς. Ωστόσο σύντομα θα γίνουν τα πρώτα ουσιαστικά βήματα γνωριμίας μας με τα ηλεκτρικά μοντέλα και η έκθεση «Αυτοκίνηση Anytime 2019» μας φέρνει λίγο πιο κοντά!

Πιο συγκεκριμένα, φέτος στην έκθεση του Ελληνικού (9-17 Νοέμβρη) θα γνωρίσουμε αρκετά ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε τόση έκταση. Ακολουθούν εννέα ηλεκτρικά / υβριδικά, που θα δούμε για πρώτη φορά στη χώρα μας αφού κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα!

Το υβριδικό VW Passat GTE Hybrid το γνωρίζουμε, όμως επαναπροσδιορίζεται στην αγορά μετά την ανανέωση που δέχτηκε. Ο 1.4 TSI βενζίνης μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν 218 ίππους και συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG έξι σχέσεων, που στέλνει τη ροπή στους εμπρός τροχούς. Στην πράξη οι επιδόσεις είναι κορυφαίες, όπως και το επίπεδο εξοπλισμού του μεσαίου μοντέλου.

Το υβριδικό Peugeot 3008 έχει το ίδιο κινητήριο σύνολο με το DS7 Crossback Hybrid. Ο 1.600άρης τούρμπο κινητήρας βενζίνης μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα αποδίδουν 300 ίππους και 450 Nm ροπής, έχει ηλεκτρική αυτονομία 59 χιλιομέτρων, καίει μόλις 1,4 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ και φορτίζει μέσα σε 3,5 ώρες. Και σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για τη μοναδική τετρακίνητη επιλογή στη γκάμα. 

To νέο ηλεκτρικό Peugeot e-208 έχει ήδη μεγάλη ζήτηση, αν και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου χρόνου. Το μικρό Peugeot έχει ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων με 260 Nm ροπή, κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα και σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις, μπορεί να διανύσει έως και 340 χλμ με μία μόνον φόρτιση. 

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της MINI διατίθεται με το κινητήριο σύνολο της  BMW i3S και θέλει να δώσει τη lifestyle φιλοσοφία που παραδοσιακά πρεσβεύει η φίρμα, με μία νότα σύγχρονης τεχνολογίας μηδενικών ρύπων. Έχει κινητήρα 184 ίππων και 270 Nm ροπή,ς επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα και η αυτονομία που ανακοινώνει η MINI είναι 270 χλμ. 

Με αυτονομία έως 452 χιλιόμετρα, ιδιαίτερη αισθητική και πολύ διασκεδαστική οδική συμπεριφορά, το e-Soul επιδιώκει να μας επανασυστηθεί ως ένα πολύ μοντέρνο και σύγχρονο μοντέλο. Θα διατίθεται σε εκδόσεις 136 και 204 ίππων που αμφότερες προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις και στοχεύει να πρωταγωνιστήσει στις πωλήσεις νέων ηλεκτρικών μοντέλων. 

Μεγάλο «μπαμ» ετοιμάζει στα ηλεκτρικά η KIA. Το e-Niro είναι ένα SUV με ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 204 ίππων και 395 Nm ροπής, καλύπτει έως και 565 χιλιόμετρα (σε συγκεκριμένες συνθήκες) με μια φόρτιση, ενώ η μικτή αυτονομία του είναι στα 375 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Έχει 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δευτερόλεπτα και η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα. 

Η νέα πρόταση της Hyundai στην γκάμα του Kona, είναι η πολύ ενδιαφέρουσα υβριδική εκδοχή του. Διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 λίτρων βενζίνης και ηλεκτροκινητήρα που συνολικά αποδίδουν 141 ίππους με 265 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη των έξι σχέσεων. Αργότερα περιμένουμε και ηλεκτρική έκδοση του Kona. 

Με 300 υβριδικά άλογα θα είναι διαθέσιμο το DS 7 Crossback, το επιβλητικό SUV που ήδη γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με έναν 1.600άρη τούρμπο τετρακύλινδρο βενζίνης, που συνδυαστικά αποδίδουν 450 Nm ροπής. Έχει 50 χλμ αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία, 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική στα 220 χλμ./ώρα. Παράλληλα είναι και η μόνη έκδοση στην γκάμα με τετρακίνηση.

Το γαλλικό premium DS3 Crossback διατίθεται και σε ηλεκτροκίνητη εκδοχή. Κάτω από το καπό του υπάρχει ηλεκτροκινητήρας 136 ίππων και 260 Nm ροπής, κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δευτερόλεπτα και προσφέρει 300 χιλιόμετρα αυτονομίας (βάσει WLTP). 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:32

Επ. Ανταγωνισμού: Μνημόνιο συνεργασίας με την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

11:26

Επιστρέφει το Dentist Pass για σχεδόν 300.000 παιδιά - Τα νέα ηλικιακά κριτήρια

11:25

Εκσυγχρονίζεται ο στόλος των επιβατικών οχημάτων της ΥΠΑ - Προμήθεια 35 SUV

11:23

Ναυτιλία: Οι κανόνες καταρρέουν - Καμπανάκι από 18 ναυτιλιακές δυνάμεις

11:21

Σήμερα οι υπογραφές μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας για την αγορά δύο φρεγατών

11:18

Παπουτσάνης: Στο παγκόσμιο top 5% της αξιολόγησης EcoVadis με Χρυσό Μετάλλιο

11:03

Χρηματιστήριο: Εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 2.700 μονάδων, στη «σκιά» του Brent

10:52

Ευρωαγορές: Πτωτικές κινήσεις με φόντο την άνοδο πετρελαίου - «Βουτιά» 10% της Novartis

10:47

Μαρκόπουλος: Δεν υπάρχει υποχρέωση μηνιαίας καταβολής στον «κουμπαρά των νέων»

10:45

Τζούρος (Πειραιώς): Έρχεται επενδυτικό «κύμα» 15 δισ. ευρώ στις ενεργειακές υποδομές

10:36

Δολάριο και γεν σε νέα ισορροπία

10:21

Επιθέσεις των Χούθι στη Σαουδική Αραβία σε ενεργειακές εγκαταστάσεις - Πάνω από 70 τραυματίες

10:18

Ελληνικό Box office: Η «Οδύσσεια» αγγίζει το 1 εκατ. εισιτήρια – Ποια ταινία έμεινε στην κορυφή

10:15

Πώς το phishing μέσω QR code παρακάμπτει τα μέτρα ασφαλείας επιχειρήσεων

10:13

Η Σουηδία στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές με αποτέλεσμα αβέβαιο

10:10

Κεραμέως: Καλύτερη επίδοση 25ετίας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στο επτάμηνο

10:07

Euroxx: Εκτοξεύει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών

10:01

Υγεία: 2,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα

09:53

Γερμανία: Tο εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 21,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο

09:43

ΑΑΔΕ: Η Ευγενία, η πρώτη ψηφιακή σύμβουλος του δημοσίου στην 90η ΔΕΘ

09:33

Αγρότες: Τέλος εποχής για το «τσεκ» όπως το ξέραμε: Στο στόχαστρο οι ετεροεπαγγελματίες

09:31

ΕΒΕΠ: Το επόμενο βήμα μετά τη ΔΕΘ είναι η ενίσχυση της παραγωγικής ανταγωνιστικότητας

09:23

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 98 δολ. το Brent με φόντο το deal Ιράν-Ομάν για το Ορμούζ

09:08

Σκέρτσος: Ζούσαν οι Έλληνες καλύτερα το 2019 από το 2026;

09:00

Ζελένσκι: Ενδεχόμενη «αποκλιμάκωση» του πολέμου στην Ουκρανία τον χειμώνα

08:56

Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της Αmazon - 5 νεκροί

08:50

Έκδοση πινακίδων: Σε δημόσια διαβούλευση οι νέες διατάξεις του υπ. Μεταφορών - Τι αλλάζει

08:44

Ανακύκλωση συσκευασιών στην Ελλάδα: Η «τρύπα» των 500 εκατ. και η απόσταση από την Ευρώπη

08:43

Τουλάχιστον 2 νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο

08:40

Γκίλφοϊλ: «Πιο τολμηρή και ισχυρότερη από ποτέ» η σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ - Η Β. Ελλάδα θυμίζει Silicon Valley στην ακμή της


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider