Νευρικότητα και συνεχείς αυξομειώσεις στη Wall Street - Απώλειες και για τους τρεις δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα και συνεχείς αυξομειώσεις στη Wall Street - Απώλειες και για τους τρεις δείκτες
Νευρικότητα στη Wall Street την Πέμπτη, σε μια νευρική συνεδρίαση με πολλές αυξομειώσεις στους δείκτες, με φόντο τα εβδομαδιαία στοιχεία για την ανεργία, καθώς και τις εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης.

Νευρικότητα στη Wall Street την Πέμπτη, σε μια νευρική συνεδρίαση με πολλές αυξομειώσεις στους δείκτες, με φόντο τα εβδομαδιαία στοιχεία για την ανεργία, καθώς και τις εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης.

Έτσι, ο Dow Jones υποχωρεί 0,34% στις 31.164 μονάδες.
O S&P 500 καταγράφει πτώση 0,62% στις 3.795.
O Nasdaq, χάνει 1,38% στις 12.816.

Ενώ η αγορά αναζητεί στον ορίζοντα τα σημάδια της οικονομικής ανάκαμψης σαν πρόσθετο επενδυτικό κίνητρο, η εβδομαδιαία έκθεση του υπουργείου Εργασίας καταγράφει άνοδο στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 745.000 από 730.000 προηγουμένως, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 750.000 αιτήσεις.

Σε άλλα οικονομικά στοιχεία, κατά 2,6% αυξήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες στις ΗΠΑ για τον Ιανουάριο, έναντι αύξησης 2,3% που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές σε έρευνα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη δυναμική του κλάδου της βιομηχανίας στην ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ απέναντι στην κρίση του κορονοϊού.

Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 3,4 ενώ οι παραγγελίες για μια διαρκή αγαθά (όπως ρουχισμός) ενισχύθηκαν κατά 1,9% για τον Ιανουάριο.

Την πρόθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας λόγω της κρίσης του κορονοϊού «φωτογράφισε» ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, σε ομιλία του σε ψηφιακό συνέδριο της Wall Street Journal.

Ο Πάουελ ανέφερε πως χρειάζεται περισσότερη πρόοδο στην στήριξη της αμερικανικής αγοράς εργασίας, καθώς 10 εκατ. πολίτες παραμένουν χωρίς δουλειά λόγω της πανδημίας.

Αναφερόμενος στην αύξηση των επιτοκίων στο κρατικό 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ, ο Αμερικανός τραπεζίτης δήλωσε πως έχει υποπέσει στην αντίληψη του και ότι «θα ήμουν ανήσυχος για κινήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν εμπόδια στις προσπάθειες μας για την ανάκαμψη της οικονομίας».

Υπενθυμίζεται πως την Tετάρτη είχε δημοσιευτεί η έκθεση Beige Book της Fed, όπου αποτυπώνεται η εκτίμηση πως η αγορά εργασίας και η αμερικανική οικονομία εν γένει, στην παρούσα φάση βελτιώνεται μεν, αλλά με χαμηλούς ρυθμούς, ενώ σημειώνεται πως οι προοπτικές για το αμερικανικό ΑΕΠ ακόμα πιέζονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, και ότι καταγράφεται αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες λόγω της επιτάχυνσης των εμβολιασμών κατά της νόσου.

Όσον αφορά το πρόγραμμα ενίσχυσης 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να εγκριθεί από την Γερουσία, πηγές από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών που δημοσιεύονται σε διεθνή μέσα, αναφέρουν πως ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να στηρίξει ένα σχέδιο για να αυστηροποιηθεί το εισοδηματικό κριτήριο που απαιτείται για να λάβουν οι δικαιούχοι την επιταγή των 1400 δολαρίων, περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των τελευταίων. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως τα μεμονωμένα άτομα που δικαιούνται την στήριξη με βάση το νέο πλάνο θα πρέπει να έχουν μέχρι 75.000 δολάρια ετήσιο εισόδημα, αντί για 100.000 δολάρια.

Στην αγορά των μετοχών, ο δισεκατομμυριούχος Ron Baron δήλωσε σε συνέντευξη του πως μέσα στους τελευταίους έξι μήνες πούλησε 1,8 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, του Elon Musk. Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση του πως η αξία της μετοχής θα πάρει ξανά την ανιούσα. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει απώλειες 2,13%.

Αλλά και ούτε για την άλλη εταιρεία του μεγιστάνα Musk τα νέα είναι καλά, καθώς η τρίτη προσπάθεια για εκτόξευση πυραύλου από την Space X, αν και αρχικά τα κατάφερε να πετάξει και να προσγειωθεί, ωστόσο εξερράγη και πάλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider