«Μαζεύει» τις απώλειες η Wall Street μετά το -10%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαζεύει» τις απώλειες η Wall Street μετά το -10%
Σκηνικό πλήρους αποσύνθεσης στη Wall Street τη Δευτέρα. Οι επενδυτές έλαβαν ως κίνηση πανικού τη μείωση των επιτοκίων και ττην επανέναρξη του QE από τη Fed.

Εικόνα χάους παρουσιάζει εκ νέου η Wall Street τη Δευτέρα, παρά την αιφνιδιαστική απόφαση της Fed, την Κυριακή, να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στο μηδέν, αλλά και να εγκαινιάσει ένα τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) ύψους 700 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να ανασχέσει τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία.

Εκτός της στήριξης αυτής η Fed αυξάνει «τρομακτικά» τον όγκο χρεογράφων (έντοκα γραμμάτια, ομόλογα, και χρεόγραφα που φέρουν κουπόνι) που διακρατεί μέσω ενός προγράμματος «μαμούθ» ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων στην διατραπεζική των ΗΠΑ.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης

Οι τελευταίες συνεδριάσεις της αμερικανικής αγοράς θυμίζουν «τρενάκι του τρόμου», καθώς από το ράλι 9% της περασμένης Παρασκευής, η Wall επιδόθηκε σε νέα βουτιά σήμερα, με τον Dow να υποχωρεί πάνω από 9% και να χάνει πάνω από 2.200 μονάδες, με το… καλημέρα της συνεδρίασης. Με βουτιά άνω του 8% άνοιξε και ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Οι δείκτες υποχρεώθηκαν σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης, αμέσως μετά την εκκίνηση της συνεδρίασης.

Οι δείκτες της Wall συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση με τον Dow Jones να βουλιάζει 7% στις 21.507 μονάδες χάνοντας 1.692 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 6,5% στις 2.532 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 6,61% στις 7.344 μονάδες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider