Βίαιο πλήγμα δέχεται τις τελευταίες ώρες και η αγορά των κρυπτονομισμάτων, ελέω της νέας «καταιγίδας» που ξέσπασε την Πέμπτη στις διεθνείς αγορές, στη σκιά των φόβων για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν απέφυγε τη δίνη, με την τιμή του Bitcoin να βουλιάζει 48% μέσα σε 24 ώρες!

Σε όρους κεφαλαιοποίησης, η βουτιά του Bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων, στέρησε, σύμφωνα με το CNBC, από την αγορά συνολικά 93,5 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες!

Το Bitcoin αυτή την ώρα χάνει πάνω από 2%, υποχωρώντας στα 5.600 δολάρια κι ενώ νωρίτερα «προσγειώθηκε ανώμαλα» έως τις 4.001 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Coindesk.

«Είναι ή όχι ασφαλές καταφύγιο;»

Τα τελευταία χρόνια το Bitcoin χαρακτηρίστηκε από επενδυτές και μεγάλο αριθμό παραγόντων της αγοράς ως ο «ψηφιακός χρυσός», καθώς δεν ήταν λίγοι όσοι το αντιμετώπισαν ως ένα ασφαλές καταφύγιο, με παρόμοια χαρακτηριστικά σαν εκείνα του χρυσού, σε περιόδους αβεβαιότητας.

Όμως, τώρα το Bitcoin, που έχει χάσει όλα τα κέρδη που είχε συγκεντρώσει από τις αρχές του έτους, συμπεριφέρεται περισσότερο σαν ένα ριψοκίνδυνο asset και όχι σαν ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο…