Νέο κραχ στη Wall Street - «Βουτιά» πάνω από 1.000 μονάδες για τον Dow

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο κραχ στη Wall Street - «Βουτιά» πάνω από 1.000 μονάδες για τον Dow
Ξέφρενο sell off στη Wall Street την Πέμπτη. Πάνω από 3.000 έχει χάσει ο Dow σε τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις. 1.197 μονάδες έχασε μόνο την Πέμπτη ο βιομηχανικός δείκτης.

Συνεχίστηκε το ξέφρενο sell off στη Wall Street για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με τους δείκτες να «βυθίζονται» και τον Dow να καταγράφει πάνω από 3.000 μονάδες απώλειας από τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, με βουτιά 9,6%.

Ειδικότερα, οι επενδυτές έχουν επιδοθεί από τη Δευτέρα σε ένα ξέφρενο sell off, υπό τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού στη Γηραιά Ήπειρο. Μάχη με τον κοροναϊό δίνουν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, με τις υγειονομικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού.

Η Goldman Sachs αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για την κερδοφορία των εταιρειών του δείκτη S&P 500 το 2020.

Στα ύψη ο δείκτης φόβου

Στα ύψη έφτασε την Πέμπτη ο δείκτης VIX της Wall Street, γνωστός και ως δείκτης φόβου.

Ο δείκτης φόβου αποτελεί ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία της χρηματιστηριακής αγοράς και αποτυπώνει την αναμενόμενη μεταβλητότητα της αγοράς για τις επόμενες 30 ημέρες. Την Πέμπτη, ο δείκτης φόβου ενισχύθηκε δραματικά, φτάνοντας στις 35,6 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 29,21%, από το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Πάνω από 2,5 τρισ. έχει χάσει ο S&P 500 σε μια εβδομάδα

Από την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου που έγινε γνωστό ότι ο κοροναϊός «ξεφεύγει» από τον έλεγχο των Κινεζικών αρχών φτάνοντας στην Ευρώπη, ο S&P 500 έχει συσσωρεύσει σε απώλειες περισσότερα από 2,5 τρισ. δολάρια.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones διολίσθησε κατά 4,44%, στις 25.760 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 4,43% στις 3.045 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 4,61% στις 8.566 μονάδες.

H απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου έφτασε στο ιστορικό χαμηλό του 1,28%

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider