Επιφυλακτικότητα επικράτησε στη Wall Street την Παρασκευή με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα γύρω από τον κοροναϊό. Παράλληλα τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ δεν έδωσαν ώθηση στην αγορά.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν οριακά κατά 0,3% τον Ιανουάριο σε σχέση με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  Σε ετήσια βάση οι λιανικές πωλήσεις εμφάνισαν άνοδο 4,4% τον Ιανουάριο.

Παράλληλα οι ανησυχίες γύρω από τον κοροναϊό παραμένουν. Σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας υπάρχουν περισσότερα από 15.000 νέα κρούσματα του κοροναϊού, εκτοξεύοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Κίνα σε σχεδόν 60.000. Σύμφωνα με τις ίδιες αρχές άλλοι 254 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κοροναϊό.

Στους 1.380 νεκρούς αναθεώρησε τον αριθμό των θυμάτων που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας, καθώς διαπίστωσε πως είχαν γίνει «διπλές καταχωρίσεις» θανάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, αναθεωρήθηκε επίσης λόγω «διπλών καταχωρίσεων» και βρίσκεται πλέον στα 63.851.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,09%, στις 29.395 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,18% στις 3.380 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,20% στις 9.731 μονάδες.