Στο «κόκκινο» η Wall Street από τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» η Wall Street από τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού
Ξεπέρασαν το 1% οι απώλειες για κάθε δείκτη στη Wall Street την Δευτέρα.

Ισχυρούς κλυδωνισμούς προκάλεσε στη Wall Street η ταχύτητα εξάπλωσης του νέου κοροναϊού εν μέσω ανησυχίων για τον αν και κατά πόσο θα μπορέσουν οι αρχές υγείας παγκοσμίως να περιορίσουν τον ιό.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (HKU) προειδοποιούν για επιτάχυνση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει τον θάνατο 81 ανθρώπων. Οι κυβερνήσεις οφείλουν να λάβουν «δρακόντεια» μέτρα περιορισμού της μετακίνησης πληθυσμού εάν θέλουν να προλάβουν την εξάπλωση του ιού, δηλώνουν ερευνητές του Χονγκ Κονγκ.

Ερευνητές εκτιμούν μάλιστα, βάσει μαθηματικών μοντέλων, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τις 40.000 και φέρεται να έχει αγγίξει τις 44.000.

Συνολικά, οι κινεζικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει 2.744 κρούσματα στην Κίνα, ενώ ο αριθμός των ύποπτων περιπτώσεων διπλασιάσθηκε μέσα σε διάστημα 24 ωρών για να φθάσει τις 6.000.

Ανασκεύασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την εκτίμησή του για το μέγεθος της απειλής που συνδέεται με τον νέο κοροναϊό, χαρακτηρίζοντάς το «υψηλό» σε διεθνές επίπεδο και όχι «μέτριο», όπως έγραφε έως σήμερα Δευτέρα στις αναφορές του εξαιτίας ενός «λάθους στη διατύπωση», όπως παραδέχθηκε.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Έως σήμερα, ο ΠΟΥ έγραφε ότι ο κίνδυνος είναι «πολύ υψηλός στην Κίνα, υψηλός σε περιφερειακό επίπεδο και μέτριος σε διεθνές επίπεδο».

«Πρόκειται για ένα σφάλμα διατύπωσης και το διορθώσαμε» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου του οργανισμού που εδρεύει στη Γενεύη.

«Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αλλάξαμε την εκτίμηση σχετικά με τον κίνδυνο που υπάρχει, όμως αυτό το λάθος ξέφυγε» στις εκθέσεις σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση, συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

Δείκτες

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, ο Dow Jones κατέγραψε βαριές απώλειες 1,56% στις 28.533,15 μονάδες, ο Nasdaq σημειώσε απώλειες 1,89% στις 9.139,31 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολίσθησε 1,58% στις 3.243,40 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider