Συνεχίζουν να σπάνε τα ρεκόρ οι δείκτες στη Wall

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζουν να σπάνε τα ρεκόρ οι δείκτες στη Wall
Συνέχισαν ανοδικά οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη. Κλειστή η Wall την Πέμπτη.

Υψηλότερα κινήθηκαν την Πέμπτη οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση τόσο από τα ενθαρρυντικά μάκρο όσο και από τα στοιχεία για το εμπόριο.

Συγκεκριμένα, κατά 2,1% αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο το αμερικανικό ΑΕΠ, αντί για 1,9% που ήταν η αρχική μέτρηση. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν πως θα διατηρηθεί αμετάβλητη η μέτρηση.

Παράλληλα, κατά 15.000 συρρικνώθηκαν τα επιδόματα ανεργίας στις 213.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Νοεμβρίου. Αναλυτές του Marketwatch ανέμεναν αύξηση στις 220.000.

Κοντά στην επίτευξη της πρώτης φάσης της συμφωνίας βρίσκονται οι ΗΠΑ με την Κίνα δήλωσε την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αφού οι επικεφαλής των διαπραγματευτικών ομάδων συνομίλησαν τηλεφωνικά και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους. Ο Τραμπ είπε ότι η Ουάσινγκτον βρίσκεται στα τελευταία στάδια για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα αποκλιμακώσει τον 16μηνο εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο.

* Η Wall Street θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη λόγω του Thanksgiving ενώ την Παρασκευή θα κλείσουν νωρίτερα.

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,15% στις 28.164,00 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,66% στις 8.705,18 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,42% στις 3.153,63 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider