Εκρηκτικό ράλι 10% στο Χρηματιστήριο με καύσιμο από... Pfizer

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκρηκτικό ράλι 10% στο Χρηματιστήριο με καύσιμο από... Pfizer
Οι αγοραστές έχουν πάρει πάνω τους το παιχνίδι στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, χαιρετίζοντας τις ανακοινώσεις της Pfizer πως το υποψήφιο εμβόλιό της ενάντια στον κορονοϊό είναι αποτελεσματικό κατά 90%. Ράλι και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Εκρηκτικό ράλι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το μεσημέρι της Δευτέρας, με την αγορά να επιδίδεται σε άλμα 10%, έχοντας ήδη διασπάσει ανοδικά τις 640 μονάδες.

Οι αγοραστές έχουν πάρει πάνω τους το παιχνίδι, χαιρετίζοντας τις ανακοινώσεις της Pfizer - BioNTech πως το υποψήφιο εμβόλιό της ενάντια στον κορονοϊό είναι αποτελεσματικό κατά 90%.

Στη σκιά του δεύτερου lockdown, το ταμπλό χαιρετίζει τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου, Τζο Μπάιντεν, αλλά και την απρόσμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας την περασμένη Παρασκευή από τον οίκο Moody’s. Θετικά στο κλίμα επιδρούν και οι κινήσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων, όπου καταγράφονται νέα ιστορικά χαμηλά.

Ο τραπεζικός κλάδος τροφοδοτεί το ράλι στην αγορά.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά τις 15:15, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται στις 647,95 μονάδες σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο 10,18%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 70,66 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,89%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,80%.

Άνοδο σημειώνουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+6,85%), τη Πειραιώς (+6,03%), της Alpha Bank (+5,11%), του ΟΤΕ (+4,65%) και της ΔΕΗ (+4,05%).

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών(+5,07%), των Τηλεπικοινωνιών (+4,64%) και τυο Εμπορίου (+2,92%).

Ανοδικά κινούνται 63 μετοχές, 8 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Εθνική +6,85% και Πειραιώς +6,03%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Inform Λύκος -2,80% και Εκτέρ -2,65%.

Ράλι και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ανακοινώσεις της Pfizer γεννούν κλίμα ευφορίας στις αγορές απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη, καθώς αποτελούν μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Πάρτι κάνουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να ενισχύεται πάνω από 4%.

Κέρδη 5,53% μετρά ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη, ενώ κατά 4,88% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο. Άλμα 6,94% καταγράφει ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider