Τραπεζικό ράλι στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη λόγω συμφωνίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραπεζικό ράλι στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη λόγω συμφωνίας

Με σημαντικά κέρδη άνοιξε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την επενδυτική ψυχολογία να τροφοδοτείται από την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών για τα προαπαιτούμενα, αλλά και από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του book building των Alpha Bank και Eurobank.

Μπορεί το νέο καθεστώς διαχείρισης των κόκκινων δανείων να μην οριστικοποιήθηκε στις χθεσινές συζητήσεις θεσμών και κυβέρνησης, ωστόσο μετατέθηκε ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από ένα αρνητικό μήνυμα. Αυτή δε η εξέλιξη μετρά πρόσθετα στην επενδυτική ψυχολογία, καθώς δείχνει τη βαρύτητα που δείχνουν κυβέρνηση και δανειστές στη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Κέρδη 4,52% καταγράφει στο άνοιγμα ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών. Η μετοχή της Alpha Bank σημειώνει κέρδη 12,50%, της Eurobank καταγράφει άνοδο 7,41%, ο τίτλος της Τράπεζας Πειραιώς κερδίζει 9,76%, ενώ η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενισχύεται κατά 5,12%.

Το γεγονός ότι Alpha και Eurobank μπορούν να συγκεντρώσουν από τις ασκήσεις διαχείρισης στοιχείων παθητικού και τις ιδιωτικές τοποθετήσεις το σύνολο των κεφαλαιακών τους αναγκών, τους παρέχει την τεχνική ευχέρεια να κλείσουν τα βιβλία χωρίς να χρειάζεται να λάβουν μέρος των 10 δισ. ευρώ που θα διαθέσει ο ESM στο ΤΧΣ.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών άνοιξε με κέρδη 1,35% στις 652,55 μονάδες. Από τις μετοχές που διακινούνται άνοδο καταγράφουν 17, πτώση 2 και αμετάβλητες παραμένουν9. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Το τραπεζικό ράλι οδηγεί υψηλότερα και μη τραπεζικές μετοχές με τους βασικούς κερδισμένους να είναι οι τίτλοι του ΟΠΑΠ (+2,26%), των ΕΛΠΕ (+4,07%) και του Τιτάνα (+1,71%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider