14o Roadshow: Τι λένε οι θεσμικοί της αγοράς στο insider.gr

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
14o Roadshow: Τι λένε οι θεσμικοί της αγοράς στο insider.gr
Τι δηλώνουν αποκλειστικά στο insider.gr από το Λονδίνο η Βασιλική Λαζαράκου και ο Γιώργος Χαντζηνικολάου.

Αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν το ευνοϊκό κλίμα που διαμορφώνεται για τους ελληνικούς τίτλους, εμφανίζονται θεσμικοί παράγοντες της αγοράς.

Σε δηλώσεις τους στο insider.gr, το οποίο καλύπτει αποκλειστικά το 14ο Roadshow του Λονδίνου, εμφανίζονται αισιόδοξοι χωρίς να παραβλέπουν την ανάγκη για βελτιστοποίηση του πλαισίου λειτουργίας της εγχώριας κεφαλαιαγοράς.

«Πρώτη μας προτεραιότητα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι η ενίσχυση της εταιρικής διαξυβερνησης», δήλωσε στο insider.gr η νέα πρόεδρος Βασιλική Λαζαράκου. «Για τον λόγο αυτό, ετοιμάζουμε τροποποίηση του νομοσχεδίου που κατάρτισε η προηγούμενη κυβέρνηση, εξεταζοντας και νέα ζητήματα, προκειμένου να θεσπιστεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ισχυρής εταιρικής διακυβέρνησης στη χώρα, τόνισε.

Επισήμανε δε ότι «ο πραγματικός ρόλος της Κεφαλαιαγοράς είναι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω της προσέλκυσης αξιόλογων επενδυτών και της ενεργοποίησης επενδυτικών εργαλείων».

Τον βελτιωμένο τόνο που επικρατεί στο φετινό Roadshow του Λονδίνο, σε σύγκριση με ένα έτος νωρίτερα, δίνει με δηλώσεις του στο insider.gr ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών, κ. Γιώργος Χατζηνικολάου. «Οι επενδυτές δεν επικεντρώνονται πλέον τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αλλά στην επόμενη ημέρα των τραπεζών και, συγκεκριμένα, στο πως οι ελληνικές τράπεζες θα αυξήσουν τις χρηματοδοτήσεις και τα κέρδη τους», ανέφερε. Εμφανίζεται δε πεπεισμένος ότι οι τράπεζες θα πιάσουν τον στόχο των χορηγήσεων 12 δισ. ευρώ για φέτος, καθώς διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια. «Εμείς από την πλευρά μας στην Ελλάδα έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται και είναι βέβαιος ότι το μήνυμα να περάσει και στους επενδυτές. Πλέον, δεν είναι συγκρατημένα αισιόδοξος -όπως συνήθιζα να λέω τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αισιόδοξος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider