Άνοδος για το πετρέλαιο μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία

Πάνω από τα 41 δολάρια το βαρέλι, με κέρδη της τάξης του 1% κινούνται τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, στη σκιά των τρομοκρατικών ενεργειών του Παρισιού.

Οι μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Γαλλία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έδωσαν ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού». Εντούτοις, οι αναλυτές εκτιμούν πως οι πιέσεις στα εμπορεύματα αναμένεται να διατηρηθούν καθώς η υπερβάλλουσα προσφορά επηρεάζει αρνητικά τις τιμές.

Αντίστοιχα, το πετρέλαιο μπρεντ κινείται πέριξ των 44,8 δολαρίων ανά βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 0,7%.

«Η Γαλλία άρχισε να ενισχύει τη συνδρομή της κατά του ISIS στη Συρία. Αυτό οδήγησε σε μικρή μόνο άνοδο τις τιμές, αποτρέποντας τη διατήρηση της πτωτικής δυναμικής» σχολίασε ο Daniel Angh από την εταιρία Phillip Futures στη Σιγκαπούρη.

Γενικά, πάντως, οι αγορές πετρελαίου φαίνεται να ανησυχούν και οι περισσότεροι αναλυτές είπαν ότι θα διατηρηθούν οι πιέσεις στις τιμές πετρελαίου λόγω των αυξημένων αποθεμάτων και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Οι τιμές πετρελαίου έχουν υποχωρήσει πάνω από 60% από τον περσινό Ιούνιο, καθώς η υψηλή παραγωγή και τα αποθέματα συνέπεσαν με την οικονομική επιβράδυνση στην Ασία, ιδιαίτερα στην Κίνα, αλλά επίσης και στην Ιαπωνία, που επέστρεψε στην ύφεση το τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider