ΟΠΕΚ: Συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΠΕΚ: Συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή

Ο ΟΠΕΚ και άλλες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες συμφώνησαν για περικοπές παραγωγής μέχρι 20 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, που ισοδυναμούν με περίπου το 20% των παγκόσμιων προμηθειών, για την υποστήριξη των τιμών που προκλήθηκαν από την κρίση του κορονοϊού, ανέφεραν μέλη του ΟΠΕΚ και οι ρωσικές πηγές.

Κατά τις συνομιλίες υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ του ηγέτη του ΟΠΕΚ, της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας αλλά ρωσικές πηγές δήλωσαν ότι κατάφεραν να ξεπεραστούν οι διαφορές.

«Αυτή είναι μια παγκόσμια συμφωνία», δήλωσε μια πηγή του ΟΠΕΚ, χωρίς να διευκρινιστεί εάν αυτό συνεπάγεται τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι για το οποίο επέμεινε η Ρωσία και οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ.

Νωρίτερα το insider.gr έγραφε:

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά τη διάρκεια συνάντησης του ΟΠΕΚ+ την Πέμπτη απόγευμα.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο μετά από την ανακοίνωση του Reuters ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν για μια "βαθιά περικοπή" στην ακατέργαστη παραγωγή.

Εν μέσω της πανδημίας και των εκτιμήσεων για παγκόσμια ύφεση και κατ' επέκταση πτώση της ζήτησης, οι πετρελαιοπαραγωγοί χώρες εξετάζουν περικοπές πετρελαίου, ύψους 20 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως, που ισοδυναμούν με περίπου 20% των παγκόσμιων προμηθειών, όπως αναφέρει πηγή στο Reuters.

Όπως είναι γνωστό, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο τιμών με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να καταγράψει σημαντική πτώση το τελευταίο διάστημα όπου η τιμή του έφθασε να κυμαίνεται γύρω στα 25 δολάρια το βαρέλι.

Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η στάση των ΗΠΑ και το ενδεχόμενη περικοπών και από την πλευρά των Αμερικανών παραγωγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider