Κέρδη άνω του 5% για πετρέλαιο τον Ιούνιο - Δεύτερος μήνας ανόδου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κέρδη άνω του 5% για πετρέλαιο τον Ιούνιο - Δεύτερος μήνας ανόδου
Τα futures του Brent διολίσθησαν 0,24% στα 67,61 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate απώλεσε 0,63%, στα 65,11 δολάρια το βαρέλι.

Δεν μπόρεσε να αποτινάξει τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων ετών το πετρέλαιο τη Δευτέρα, με την τιμή να συνεχίζει να υποχωρεί τη Δευτέρα καθώς η αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή και η διαφαινόμενη, νέα αύξηση της παραγωγής από τον OPEC τον Αύγουστο ενίσχυσαν τις προοπτικές προσφοράς, ωστόσο πέτυχε κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο.

Τα futures του Brent διολίσθησαν 0,24% στα 67,61 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate απώλεσε 0,63%, στα 65,11 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, τόσο ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς όσο και το WTI τον Ιούνιο πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο με κέρδη 6% και 7% αντίστοιχα. Η αγορά έχει αποβάλλει το μεγαλύτερο μέρος του γεωπολιτικού κινδύνου μετά την εκεχειρία Ιράν-Ισραήλ, εκτίμησε ο αναλυτής αγορών της IG, Τόνι Σκάιμορ.

Παράλληλα, 4 εκπρόσωποι του OPEC διεμήνυσαν ότι πρόκειται να αυξηθεί η ημερήσια παραγωγή κατά 411.000 βαρέλια τον Αύγουστο, μετά από παρόμοιες αυξήσεις τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο OPEC θα συνεδριάσει στις 6 Ιουλίου και θα «κλειδώσει» την πέμπτη μηνιαία αύξηση από τότε που άρχισε να χαλαρώνει τις περικοπές παραγωγής τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αυτοί είναι οι μεγαλοοφειλέτες της Εφορίας και του e-ΕΦΚΑ - Δείτε τις λίστες

Εργασιακό νομοσχέδιο: Fast track προσλήψεις, ευέλικτη διευθέτηση χρόνου εργασίας - Όλες οι αλλαγές, τι ισχύει με τις άδειες

Χατζηδάκης: Νέοι πόροι 8 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία μέχρι το 2032 – Όσο «μισό Ταμείο Ανάκαμψης»

gazzetta
gazzetta reader insider insider