Εβδομαδιαία άνοδος άνω του 3% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εβδομαδιαία άνοδος άνω του 3% για το πετρέλαιο
Κέρδη στην εβδομάδα αλλά και την Παρασκευή πέτυχε το πετρέλαιο καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των κορυφαίων καταναλωτών «μαύρου χρυσού», Κίνας και ΗΠΑ, αποκλιμακώθηκαν ενώ Λονδίνο και Λευκός Οίκος κατέληξαν σε ιστορικό deal.

Κέρδη στην εβδομάδα αλλά και την Παρασκευή πέτυχε το πετρέλαιο καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των κορυφαίων καταναλωτών «μαύρου χρυσού», Κίνας και ΗΠΑ, αποκλιμακώθηκαν ενώ Λονδίνο και Λευκός Οίκος κατέληξαν σε ιστορικό deal.

Το αργό πετρέλαιο WTI παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 1,77% στα 60,97 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκη ενώ το Brent παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 1,61% στα 63,85 δολάρια ανά βαρέλι στο ICE στο Λονδίνο. Τόσο το WTI όσο και το Brent σκαρφάλωσαν άνω του 3% σε επίπεδο εβδομάδας.

Οι ελπίδες ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δείχνει σημάδια ύφεσης βοήθησαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σύμφωνα με τον αναλυτή της PVM, Τζον Έβανς.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent, θα συναντηθεί με τον κορυφαίο οικονομικό αξιωματούχο της Κίνας, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χε Λιφένγκ, στην Ελβετία στις 10 Μαΐου, για να εργαστούν για την επίλυση των εμπορικών διαφορών που έχουν απειλήσει τη ζήτηση πετρελαίου.

«Εάν οι δύο χώρες ορίσουν ημερομηνία για την έναρξη επίσημων εμπορικών διαπραγματεύσεων και συμφωνήσουν να μειώσουν τους τρέχοντες υψηλούς δασμούς μεταξύ τους, ενώ οι συνομιλίες συνεχίζονται, οι αγορές θα πάρουν μια ανάσα και το αργό πετρέλαιο θα μπορούσε να κερδίσει 2 έως 3 δολάρια ανά βαρέλι», τόνισε η Βαντάνα Χάρι, ιδρύτρια της εταιρείας ανάλυσης αγοράς πετρελαίου Vanda Insights.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider