Eurobank Equities: Στα 8 ευρώ το fair value της Ideal

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank Equities: Στα 8 ευρώ το fair value της Ideal
Στο εύρος του 7,20 με 9 ευρώ κινείται το fair value της Ideal, όπως εκτιμά η Eurobank Equities που δίνει μια ενδεικτική τιμή στα 8 ευρώ.

Στο εύρος του 7,20 με 9 ευρώ κινείται το fair value της Ideal, όπως εκτιμά η Eurobank Equities που δίνει μια ενδεικτική τιμή στα 8 ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Ideal ανακοίνωσε στα τέλη Απριλίου συμφωνία πώλησης του βιομηχανικού της βραχίονα «Αστήρ Βιτογιάννης» στη «Guala Closures» έναντι 136 εκατ. ευρώ. Δεδομένης της επένδυσης 40 εκατ. ευρώ από την πρώτη σε αυτή τη μονάδα, η αποτίμηση EV/EBITDA στο 7,2x, βοηθά τον όμιλο να δημιουργήσει έσοδα από το περιουσιακό του στοιχείο σε λιγότερο από τρία χρόνια εξασφαλίζοντας πολλαπλάσιο 2,6 φορές επί του επενδυμένου κεφαλαίου και >40% IRR. Η συμφωνία πρόκειται να κλείσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 και αποτελεί απόδειξη της ισχυρής ικανότητας σύναψης συμφωνιών της διοίκησης της Ideal.

Μετά την αποεπένδυση της Astir, η Ideal θα μείνει με pro-forma EBITDAaL για φέτος (cash και μετά από μισθώσεις) στα 41 εκατ. σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με το IT να αντιπροσωπεύει το 35-40% περίπου, ξεκινώντας με CAGR 16% EBITDA τα επόμενα 6 χρόνια και το Specialty Retail (ADS) να αυξάνεται κατά 8%. Έτσι, οι αναλυτές υπολογίζουν σε pro-forma ετήσιο προφίλ αύξησης EBITDA του γκρουπ σε 13% περίπου, που είναι άκρως ελκυστικό.

Pro-forma για την πώληση της Astir, αυτό αποτιμά τον όμιλο σε 8,8x περίπου, EV/EBITDA, για το 2024 μια αρκετά συντηρητική αποτίμηση δεδομένης της υψηλής ανάπτυξης και της έκθεσης κατά 35-40% στο χώρο της ψηφιοποίησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΤΕ: Πρώτη ελληνική τράπεζα με επενδυτική βαθμίδα - Αξιολόγηση ΒΒΒ (low) από DBRS

Τρ. Πειραιώς: Στα 80 εκατ. ευρώ το προς διανομή μέρισμα του 2023 - Στο 16,5% η απόδοση ιδίων κεφαλαίων

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Σπάνε τα κοντέρ» ανεκτέλεστο, παραχωρήσεις, ιδιωτικά έργα

gazzetta
gazzetta reader insider insider