Wall Steet: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Steet: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες την Παρασκευή, αφού τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι κολοσσοί της τεχνολογίας, Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση.

Τελευταία ενημέρωση: 20:12

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, αφού τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι κολοσσοί της τεχνολογίας, Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στον Nasdaq και αντισταθμίζουν τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που δείχνουν πως ο πληθωρισμός των ΗΠΑ δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Συγκεκριμένα τον Μάρτιο, ο αγαπημένος δείκτης που παρακολουθεί η Federal Reserve, εκείνος των προσωπικών δαπανών κατανάλωσης (PCE), εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ενισχύθηκε κατά 2,8% από πέρυσι τον Μάρτιο, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τον Φεβρουάριο. Το ποσοστό ξεπέρασε ελαφρώς την πρόβλεψη του 2,7% των αναλυτών.

Στον απόηχο του PCE, o Dow Jones ενισχύεται 0,57% στις 38.302 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 1,22% στις 5.110 μονάδες και ο Nasdaq κινείται στο +2.25% στις 15.963 μονάδες.

Ο Dow υποχώρησε 375 μονάδες την Πέμπτη, ενώ ο S&P 500 και το Nasdaq Composite σημείωσαν πτώση 0,5% και 0,6%, αντίστοιχα. Η πτώση της Πέμπτης πυροδοτήθηκε από νέα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που έδειξαν πως η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στην αυγή του 2024 ήταν πιο αναιμική από τις προβλέψεις των αναλυτών, κάτι που οφείλεται στο γεγονός πως οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο. Συγκεκριμένα, το τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος, το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,6% προσαρμοσμένο με την εποχικότητα και τον πληθωρισμό, σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Dow Jones για 2,4%.

Άλμα 2,5% σημειώνει η μετοχή της Microsoft καθώς τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός γίγαντας ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ήταν 21,94 δισ. δολάρια ή 2,94 δολάρια ανά μετοχή από 18,30 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,45 δολάρια ανά μετοχή το προηγούμενο τρίμηνο και έναντι πρόβλεψης για 2,82 δολ. μετοχή.

Ράλι 10% σημειώνει στις συναλλαγές μετά το «καμπανάκι» της Wall Street, η μετοχή της Alphabet, αφού ο τεχνολογικός κολοσσός γνωστοποίησε οικονομικά μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ μάλιστα ανακοίνωσε και το πρώτο μέρισμα στην ιστορία της. Ειδικότερα, τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 1,89 δολάρια, έναντι πρόβλεψης για 1,51 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 80,54 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 78,59 δισ. δολάρια.

Επιχειρηματικά

Ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών ανήλθαν τα έσοδα της Intel για το α' τρίμηνο του 2024. Πιο αναλυτικά, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 9% στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου και διαμορφώθηκαν στα 12,7 δισ. δολάρια, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 12,8 δισ. δολαρίων. H μετοχή βουτάει πάνω από 10%.

Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε η Snap, απόδειξη πως η εταιρεία επιστρέφει δυναμικά στα κέρδη. Η μητρική εταιρεία της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Snapchat, προχώρησε και σε αναβάθμιση του guidance της για το β' τρίμηνο βασισμένη στον αυξανόμενο αριθμό χρηστών και την πρόθεση της να αναβαθμίσει την διαφήμισή της. Αναλυτικά για το α' τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 3 σεντς ανά μετοχή έναντι των εκτιμήσεων της LSEG για 5 σεντς ζημιά ανά μετοχή. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 1,19 δισ. δολάρια όταν οι προβλέψεις της LSEG ανέμεναν 1,12 δισ. δολάρια. H μετοχή έχει εκτοξευτεί άνω του 30%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναλυτές για Mytilineos: Πώς έφτασε να διεκδικεί μια θέση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Τα μηνύματα που έλαβε η JP Morgan από τους τραπεζίτες στο ταξίδι της στην Αθήνα

BOJ: Διατηρεί εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια και βλέπει τον πληθωρισμό κοντά στο στόχο

gazzetta
gazzetta reader insider insider