Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq - Για πρώτη φορά πάνω από τις 5.100 μονάδες ο S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq - Για πρώτη φορά πάνω από τις 5.100 μονάδες ο S&P 500
Συνέχισε τις πολύ υψηλές πτήσεις ο Nasdaq και την πρώτη ημέρα του Μαρτίου καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

Συνέχισε τις πολύ υψηλές πτήσεις ο Nasdaq και την πρώτη ημέρα του Μαρτίου στην Wall Street, σπάζοντας το χθεσινό ρεκόρ της αυλαίας του Φεβρουαρίου, ξεπερνώντας εκ νέου το ρεκόρ του 2021, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να πιστεύουν τις megacap μετοχές τεχνολογίας και το ράλι που φέρνει μαζί τους η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης.

O Nasdaq έκλεισε 1,14% υψηλότερα στις 16.274,94, σημειώνοντας νέο all-time high. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,78% στις 5.136,23, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 5.100 μονάδες, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones πρόσθεσε 0,23%, κλείνοντας στις 39.087 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,7% και ο S&P 500 σχεδόν 1%. Οι δύο δείκτες ολοκλήρωσαν επτά θετικές εβδομάδες τις τελευταίες οκτώ. Μόνο ο Dow υστερεί, σημειώνοντας πτώση 0,1%.

Στο ταμπλό η μετοχή της Nvidia, η οποία έχει σημειώσει άνοδο 260,2% τους τελευταίους 12 μήνες, κέρδισε 4% την Παρασκευή ενώ η Meta έκλεισε στο 2,48%.

Ράλι σχεδόν 32% σημείωσε η μετοχή της Dell μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων.

Κέρδη πάνω από 5% κατέγραψε και η μετοχή της AMD, η οποία την Πέμπτη εντάχθηκε για πρώτη φορά στο κλαμπ των εταιρειών με χρηματιστηριακή αξία 300 δισ. δολαρίων, γεγονός που αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία κατασκευής τσιπ, ειδικά από την στιγμή που πριν από πέντε χρόνια βρισκόταν στη 222η θέση στον S&P 500, ενώ πλέον αναρριχήθηκε στην 22η, επιδιδόμενη σε ένα ασύλληπτο ράλι.

«Βλέπουμε αυτή τη μεγάλη εξέλιξη στην τεχνολογία γιατί δίνεται τεράστια έμφαση σε αυτό που μπορεί να είναι - υπάρχει τόση έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Jamie Cox, διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial. «Οι άνθρωποι απλώς αγνοούν εντελώς την υπόλοιπη αγορά. Και αυτό συνήθως δεν αποδεικνύεται καλό», πρόσθεσε.

Πέρα από το ράλι της τεχνολογίας, την προσοχή των επενδυτών τράβηξαν τα νέα από την περιφερειακή τράπεζα New York Community Bancorp, η οποία αποκάλυψε προβλήματα με τους εσωτερικούς ελέγχους. Συγκεκριμένα, ανέφερε επίσης μια αιφνιδιαστική απώλεια 252 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόβλεψης για πιστωτικές ζημίες ύψους 552 εκατ. δολαρίων, μεγάλο μέρος της οποίας συνδέεται με ακίνητα. Στον απόηχο όλων αυτών, η τράπεζα ανακοίνωσε την αποπομπή του μακροχρόνιου διευθύνοντος συμβούλου της. Σημειώνεται πως η μετοχή της τράπεζας έχει ήδη υποχωρήσει περισσότερο από 50% το 2024, ενώ σήμερα κατέγραψε απώλειες σχεδόν 26%.

Μάκρο

Μπορεί να υποχώρησε ελαφρώς περισσότερο από ό,τι είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι το καταναλωτικό κλίμα στα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο παρέμεινε σε υψηλό 32 μηνών, γεγονός που αποτελεί ένδειξη αισιοδοξίας για την οικονομία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την τελική ένδειξη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, αυτός υποχώρησε στο 76,9, από την προκαταρκτική ένδειξη του 79,6. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet περίμεναν ότι η μέτρηση θα παρέμενε αμετάβλητη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Σε υψηλό ενός μηνός μετά τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό

Πετρέλαιο: Άνοδος 2% λόγω των αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Ευρωαγορές: Κινήθηκαν ανοδικά καθώς ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχωρεί

gazzetta
gazzetta reader insider insider