Στα 300 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της AMD - Το ξέφρενο ράλι πενταετίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 300 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της AMD - Το ξέφρενο ράλι πενταετίας
Στο κλαμπ των εταιρειών με χρηματιστηριακή αξία 300 δισ. δολαρίων εντάχθηκε για πρώτη φορά η AMD την Πέμπτη.

Στο κλαμπ των εταιρειών με χρηματιστηριακή αξία 300 δισ. δολαρίων εντάχθηκε για πρώτη φορά η AMD την Πέμπτη, γεγονός που αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία κατασκευής τσιπ, ειδικά από την στιγμή που πριν από πέντε χρόνια βρισκόταν στη 222η θέση στον S&P 500, ενώ πλέον αναρριχήθηκε στην 22η, επιδιδόμενη σε ένα ασύλληπτο ράλι.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η μετοχή της ενισχύεται 4,3% «πιάνοντας το νήμα» από την ραγδαία άνοδο της Πέμπτης, που με άλμα 9%, οδήγησε την κεφαλαιοποίησή της στα 311 δισ. δολάρια. Η «εκτόξευση» της Πέμπτης για την AMD ήρθε σε μία ισχυρή μέρα για τις μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών (τσιπ), και ειδικά για εκείνες που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη φρενίτιδα με την τεχνητή νοημοσύνη όπως η Nvidia.

Χαρακτηριστικό της ξέφρενης ανοδικής πορείας της AMD είναι πως πριν από μια 4ετία καταλάμβανε την 114η θέση στον διευρυμένο χρηματιστηριακό αμερικανικό δείκτη, ενώ πέρυσι «εκτινάχθηκε» στη 58η θέση. Πρόσθετη ώθηση στα κέρδη της AMD έδωσε η χθεσινή υπεραπόδοση της Dell εν μέσω του νέου υψηλού που κατέγραψε ο Nasdaq.

Την εκτίμηση πως θα υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για παραγγελίες προϊόντων με έμφαση στην ΑΙ και ιδίως για εξοπλισμούς που θα εμπεριέχουν την επόμενη γενιά GPU τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της H200 (Nvidia) και της MI300x (AMD) εξέφρασε ο COO της Dell, Τζεφ Κλαρκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΧΑ: Rotation με νέους πρωταγωνιστές - Τα βλέμματα στην Πειραιώς

Trade Estates: Στα 477,2 εκατ. ευρώ η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων το 2023

H AbbVie αποκτά την Πιστοποίηση του Great Place to Work® GREECE 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider