Ευρωαγορές: Η παρατεταμένη αβεβαιότητα για τα επιτόκια έριξε τους δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Η παρατεταμένη αβεβαιότητα για τα επιτόκια έριξε τους δείκτες
Oι επενδυτές πασχίζουν να κατανοήσουν τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων.

Υποχώρησαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους επενδυτές να μην μπορούν να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων, καθώς αναλύουν τους «χρησμούς» των υπευθύνων χάραξης χρηματοπιστωτικής πολιτικής της Ευρώπης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,29% στις 485 μονάδες, χάνοντας ορισμένα από τα κέρδη της Τρίτης, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν 1%, ενώ εκείνες των αυτοκινήτων ανέβηκαν 0,5%. Ο Eurostoxx 50 έχασε 0,29% στις 4.677 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,70% στις 16.914 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έχασε 0,66% στις 7.630 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,36% στις 7.611 μονάδες. Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχώρησε -1,15% στις 9.887 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώθηκε στις 30.983 μονάδες με -0,43%.

Στα ταμπλό των συνεδριάσεων, «βουτιά» 5,47% σημείωσε η μετοχή της βρετανικής κατασκευαστικής Barratt Developments, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της ανταγωνίστριας Redrow για 2,5 δισ. λίρες, ενώ ισχυρά κέρδη 5,42% κατέγραψε η μετοχή της γερμανικής TeamViewer, καθώς η εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα έσοδα δ' τριμήνου.

Σημαντικά κέρδη 9,37% κατέγραψε στο ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και η Renk, που συγκαταλέγεται στις εταιρείες κολοσσούς της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Νορβηγικής Equinor υποχώρησε 7,64% μετά την ανακοίνωση πως θα μειώσει τις αποζημειώσεις σε μετρητά στους μετόχους, κίνηση που έρχεται μετά και την παρουσίαση μίας μικρότερης του αναμενόμενου πτώσης στα λειτουργικά κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη, προ φόρων, για την περίοδο Οκτώβριος-Δεκέμβριος υποχώρησαν σε 8,68 δισ. δολάρια από 17 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Κέρδη ύψους 1,58 δισ. ευρώ κατέγραψε η Siemens Energy το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, λόγω της αύξησης των παραγγελιών και του έκτακτου κέρδους που της απέφερε η πώληση του μεριδίου της ινδικής θυγατρικής της στη μητρική εταιρεία Siemens. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε με άνοδο 0,77%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Εξαιρετική χρονιά» για το ασήμι το 2024: Προς υψηλό 10ετίας - Θα «κλέψει» τη λάμψη του χρυσού;

Χρυσάφι από τις Big Oil στους επενδυτές το 2023 - Επέστρεψαν 111 δισ. δολάρια σε μερίσματα

Wall Street: Ανοδικές κινήσεις με τo βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα - Βουτιά 30% για την Snap

gazzetta
gazzetta reader insider insider