Siemens Energy: Επιστροφή στα κέρδη μετά την πώληση μεριδίου στην Ινδία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Siemens Energy: Επιστροφή στα κέρδη μετά την πώληση μεριδίου στην Ινδία
Κέρδη ύψους 1,58 δισ. ευρώ κατέγραψε η Siemens Energy το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, λόγω της αύξησης των παραγγελιών και του έκτακτου κέρδους που της απέφερε η πώληση του μεριδίου tης ινδικής θυγατρικής της στη μητρική εταιρεία Siemens.

Κέρδη ύψους 1,58 δισ. ευρώ κατέγραψε η Siemens Energy το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, λόγω της αύξησης των παραγγελιών και του έκτακτου κέρδους που της απέφερε η πώληση του μεριδίου της ινδικής θυγατρικής της στη μητρική εταιρεία Siemens.

Πιο συγκεκριμένα η γερμανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμφώνησε να πουλήσει ποσοστό 18% της ινδικής Siemens Ltd στη Siemens AG έναντι 2,1 δισ. ευρώ.

Η Siemens Energy σημείωσε αύξηση 23,9% σε ετήσια βάση στις παραγγελίες της που έφτασαν στα 15,4 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών της στο επίπεδο ρεκόρ των 118 δισ. ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12,6% σε ετήσια βάση στα 7,6 δισ. ευρώ, με τον τομέα τεχνολογιών δικτύου της εταιρείας να καταγράφει διαίτερα ισχυρές επιδόσεις.

Σε μία εντυπωσιακή μεταστροφή των οικονομικών στοιχείων της, η Siemens Energys μετέτρεψε, εξαιρουμένων των ειδικών συναλλαγών, τη ζημία των 282 εκατ. ευρώ σε συν 208 εκατ. ευρώ στο συγκεκριμένο τρίμηνο. Ωστόσο, η ελεύθερη ταμειακή ροή ήταν αρνητική, στα 283 εκατ. ευρώ, λόγω απωλειών και αύξησης στο κεφάλαιο κίνησης της Siemens Gamesa. Το 2023 ήταν μία δύσκολη χρονιά για την εταιρεία Energy με τα κατασκευαστικά σφάλματα στην Siemens Gamesa να αναγκάζουν τη μητρική εταιρεία σε απώλειες 4,6 δισ. ευρώ απώλειες για το οικονομικό έτος.

Η Maria Ferraro, CFO της Siemens Energy, δήλωσε την Τετάρτη στο CNBC ότι η εταιρεία είναι ικανοποιημένη από τη δυναμική που παρουσιάζει σε όλες τις δραστηριότητές της και την ισχυρή εισροή παραγγελιών.

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στα ζητήματα ποιότητας της Siemens Gamesa και είδαμε ότι αυτό το τρίμηνο ήταν ένα σταθερό τρίμηνο, όπως αναμενόταν, και βήμα προς βήμα θα εξετάσουμε όλα αυτά τα προβλήματα και θα τα διορθώσουμε», δήλωσε η Ferraro. «Έχουμε λίγο λιγότερο από 42 δισ. σε ανεκτέλεστο υπόλοιπο στην επιχείρησή μας Siemens Gamesa – αυτό είναι επίσης ένα ρεκόρ ανεκτέλεστου υπολοίπου παραγγελιών. Το μισό από αυτό περίπου αφορά την υπεράκτια δραστηριότητά μας και, όπως είπαμε, αυξάνουμε τις δραστηριότητές μας σε όλες τις εγκαταστάσεις μας για να διασφαλίσουμε πραγματικά ότι διευκολύνουμε την εκτέλεση αυτών των παραγγελιών» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινη» ενεργειακή αυτονομία σε μεγάλες υποδομές μεταφορών

Κομισιόν: Εγκρίθηκε η εξαγορά της ολλανδικής BMS από την Volkswagen

Κομισιόν: Ύποπτη η ΔΕΗ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης την περίοδο 2013-19 - Η ανακοίνωση της εταιρείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider