Wall Street: «Μάχη» με τα πρόσημα για τη συνέχιση του νικηφόρου σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Μάχη» με τα πρόσημα για τη συνέχιση του νικηφόρου σερί
Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, καθώς τα πεπραγμένα των επιχειρήσεων είναι δείκτης για την υγεία της οικονομίας στο προηγούμενο διάστημα.

Τελευταία ενημέρωση 17:31

Πτωτικές κινήσεις καταγράφονται την Πέμπτη στη Wall Street με τον S&P 500 να προσπαθεί να συνεχίσει το νικηφόρο σερί μετά και από τα χθεσινά του κέρδη.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, καθώς τα πεπραγμένα των επιχειρήσεων είναι δείκτης για την υγεία της οικονομίας στο προηγούμενο διάστημα. Πάντως, στη χθεσινή συνεδρίαση, αν και ο ευρύς και ο τεχνολογικός δείκτης έκλεισαν τελικά σε θετικό έδαφος, ενδοσυνεδριακά είχαν αρνητική επίδραση σχόλια σε ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία και ευκινησία στις προβλέψεις της Fed, ενώ απέφυγε οποιαδήποτε νύξη για την συνέχεια της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones υποχωρεί 0,29% στις 34.012 μονάδες, ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 4.374 μονάδες με άνοδο 0,18% ενώ ο Nasdaq με απώλειες 0,18% ανέρχεται στις 13.625 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Υπενθυμίζεται πως χθες, μετά το καμπανάκι λήξης στη Wall Street, ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου η Disney «διαλύοντας» τις εκτιμήσεις. Στα κέρδη ανά μετοχή ανακοίνωσε 82 σεντ ανά μετοχή έναντι 70 σεντ ανά μετοχή που αναμένονταν και στα έσοδα ανακοίνωσε 21,24 δισ. δολάρια έναντι αναμενόμενων 21,33 δισ. δολαρίων. Το σύνολο συνδρομητών Disney+ ανήλθε σε 150,2 εκατ. έναντι 148,15 εκατ. αναμενόμενων, σύμφωνα με το StreetAccount. Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 264 εκατ. δολαρίων, ή 14 σεντς ανά μετοχή, για το οικονομικό τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από καθαρά έσοδα 162 εκατ. δολαρίων, ή 9 σεντς ανά μετοχή, κατά την περίοδο του προηγούμενου έτους. Εξαιρουμένων των απομειώσεων, η εταιρεία κέρδισε προσαρμοσμένα 82 σεντ ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 70 σεντ ανά μετοχή που ανέμενε η Wall Street.

Η Lyft ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για έσοδα και κέρδη τριμήνου την Τετάρτη μετά το κλείσιμο των συναλλαγών στη Wall Street αλλά η ακαθάριστη αύξηση των κρατήσεων ήταν χαμηλότερη από την επιχειρηματική δραστηριότητα του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της Uber.

Αποτελέσματα πρώτου οικονομικού τριμήνου πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street ανακοίνωσε και η Affirm καθώς η εταιρεία «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» είδε τον συνολικό όγκο των εμπορευμάτων να αυξάνεται κατά 28% σε ετήσια βάση στα 5,6 δισ. δολάρια.

Τέλος, απογοητευτικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα μετά από την IPO που ανακοίνωσε η Arm Holdings την Τετάρτη. Ο σχεδιαστής τσιπ κατέγραψε καθαρή ζημία για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 110 εκατ. δολαρίων, ή 11 σεντς ανά μετοχή, ενώ κέρδισε 114 εκατ. δολάρια, ή 11 σεντς ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επεκτείνονται οι έλεγχοι στην αγορά για τις τιμές – Στο «στόχαστρο» 20 εταιρείες και νέος κύκλος για τη «Μείωση Τιμής»

Πόρισμα-σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου για απευθείας αναθέσεις στις δημόσιες συμβάσεις

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Το 2024 σε «φουλ» λειτουργία το mega ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου – «Παγωμένοι» διαγωνισμοί 760 εκατ. στην Αττική  

gazzetta
gazzetta reader insider insider