Wall Street: Προς το τέλος οδεύει το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 2021 για τον S&P

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Προς το τέλος οδεύει το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 2021 για τον S&P
Tα κέρδη των προηγούμενων ημερών προέκυψαν αφού περίπου το 80% των εταιρειών του S&P 500 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στα αποτελέσματα αυτής της σεζόν ανακοινώσεων.

Τελευταία ενημέρωση 19:14

Αμφισβητείται η επέκταση του μεγαλύτερου σερί κερδοφόρων συνεδριάσεων από το 2021 που πέτυχε ο S&P 500 ο οποίος την Τετάρτη στη Wall Street «γύρισε» αρνητικά, όπως άλλωστε και οι άλλοι δύο δείκτες.

Tα κέρδη των προηγούμενων ημερών προέκυψαν αφού περίπου το 80% των εταιρειών του S&P 500 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στα αποτελέσματα αυτής της σεζόν ανακοινώσεων, ενώ η επιβράδυνση της ζήτησης σημαίνει ότι μόνο το 59% έχει επίσης ξεπεράσει τις προσδοκίες εσόδων. Η τελευταία φορά που αυτή η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη ήταν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones χάνει 0,38% στις 34.021 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,31% στις 4.364 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,37% στις 13.589 μονάδες.

Πριν από αυτές τις κινήσεις, ο S&P 500 πρόσθεσε 0,3% την Τρίτη για να ολοκληρώσει την έβδομη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,9% για να σημειώσει την όγδοη συνεχόμενη ημέρα κερδών, με την Τρίτη να σηματοδοτεί το μεγαλύτερο σερί από τον Νοέμβριο του 2021 και για τους δύο δείκτες. Ο Dow κέρδισε σχεδόν 0,2%, σημειώνοντας την έβδομη νικηφόρα ημέρα.

Ωστόσο, το κλίμα γύρισε αρνητικά μετά και από την ομιλία του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος σχολίασε πως η κεντρική τράπεζα πρέπει να γίνει πιο ευέλικτη και ευκίνητη στις προβλέψεις της καθώς οι ΗΠΑ είναι επιρρεπείς σε σοκ.

Επιχειρηματικά νέα

Κέρδη σημειώνει η Rivian καθώς ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών στο τρίμηνο και εξέπληξε τους αναλυτές της Wall Street αναβαθμίζοντας το guidance για παραγωγή της. Αναλυτικότερα, η Rivian έχασε 1,37 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,44 δολάρια ανά μετοχή, το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με απώλειες 1,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,88 δολάρια ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο. Σε προσαρμοσμένη βάση για έκτακτα στοιχεία η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 1,19 δολ. ανά μετοχή. Παράλληλα, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια, από 536 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο, κυρίως χάρη στην παράδοση 15.564 οχημάτων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν ότι η Rivian θα περιόριζε την προσαρμοσμένη τριμηνιαία ζημιά στα 1,34 δολάρια ανά μετοχή και θα ανέφερε πωλήσεις 1,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι πωλήσεις της ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το τελευταίο τρίμηνο.

Χειρότερες από τις προβλέψεις ήταν οι ζημιές που ανακοίνωσε για το τρίμηνο η Warner Bros Discovery, επηρεασμένη από την μεγάλη απεργία των σεναριογράφων στο Χόλυγουντ και διαφημιστικά προβλήματα. Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες 17 σεντς ανά μετοχή και τζίρο 9,98 δισ. δολάρια. Ωστόσο, συγκριτικά με πέρυσι, η αμερικανική εταιρεία περιεχομένου και υπηρεσιών streaming περιόρισε τις ζημιές της από τα 95 σεντς μετοχή, χωρίς όμως να καταφέρει έστω να προσεγγίσει την συναινετική πρόβλεψη για 9 σεντς ανά μετοχή. Όσον αφορά τα έσοδα, ξεπέρασαν την εκτίμηση για 98,7 δισ. δολάρια αλλά σημείωσε ραγδαία ετήσια πτώση 22% των εσόδων στον κλάδο των τηλεοπτικών δικτύων της που υποχώρησαν στα 225 εκατ. δολάρια. Επιπρόσθετα, τα συνολικά διαφημιστικά έσοδα υποχώρησαν κατά 12% σε ετήσια βάση στα 1,8 δισ. δολάρια καθώς η αγορά παρέμεινε περιορισμένη.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η Microsoft είδε τη μετοχή της μετά το «καμπανάκι» της Wall Street να σκαρφαλώνει σε ιστορικό υψηλό, στα 360,53 δολάρια, μετά από το νέο κύμα αισιοδοξίας για την ανάπτυξη ενός εκ των βασικών της εταίρων στην τεχνητή νοημοσύνη. Τα σημερινά κέρδη 1,12% εκτόξευσαν τη χρηματιστηριακή της αξία στα περίπου 2,68 τρισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Marks & Spencer: Θετικά τα σημάδια της εορταστικής αγοράς - Νωρίτερα ψωνίζουν οι καταναλωτές

ΕΣΠΑ: Κάτω από τη βάση μια στις δύο επιχειρήσεις στις ψηφιακές δράσεις – Ποια προγράμματα έρχονται

Η νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Αρκαδία - Επενδύσεις 600 εκατ. από την κυβέρνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider