Rivian: Έκπληξη με αναβάθμιση του guidance - Συρρίκνωση ζημιών το γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rivian: Έκπληξη με αναβάθμιση του guidance - Συρρίκνωση ζημιών το γ' τρίμηνο
Η Rivian ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών στο τρίμηνο και εξέπληξε τους αναλυτές της Wall Street αναβαθμίζοντας το guidance για παραγωγή της.

Η Rivian ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών στο τρίμηνο και εξέπληξε τους αναλυτές της Wall Street αναβαθμίζοντας το guidance για παραγωγή της.

Αναλυτικότερα, η Rivian έχασε 1,37 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,44 δολάρια ανά μετοχή, το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με απώλειες 1,72 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,88 δολάρια ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο. Σε προσαρμοσμένη βάση για έκτακτα στοιχεία η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 1,19 δολ. ανά μετοχή.

Παράλληλα, τα έσοδα αυξήθηκαν στα 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια, από 536 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο, κυρίως χάρη στην παράδοση 15.564 οχημάτων, με τη μετοχή της να κάνει ράλι άνω του 2% μετά το «καμπανάκι» της Wall Street.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν ότι η Rivian θα περιόριζε την προσαρμοσμένη τριμηνιαία ζημιά στα 1,34 δολάρια ανά μετοχή και θα ανέφερε πωλήσεις 1,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι πωλήσεις της ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το τελευταίο τρίμηνο.

«Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην αύξηση της παραγωγής και στην εφαρμογή τεχνολογιών που έχουν σχεδιαστεί για τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της προσφοράς στους πελάτες», ανέφεραν τα στελέχη της Rivian σε επιστολή τους προς τους μετόχους που συνοδεύουν τα αποτελέσματα.

Η εταιρεία αναθεώρησε επί τα βελτίω το guidance παραγωγής της για το έτος σε 54.000 οχήματα, από 52.000 με βάση «την πρόοδο της παραγωγής μας ικανότητας», όπως ανέφερε. «Έχουμε δει επίσης ισχυρή πρόοδο στις προσπάθειές μας για μείωση του κόστους», έσπευσε να συμπληρώσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάρτι αγοραστών στην Wall Street: Στο μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί από το 2021 οι S&P 500 και Nasdaq

Η τουρκική Βουλή μποϊκοτάρει προϊόντα των Coca Cola και Nestle επειδή «στηρίζουν το Ισραήλ»

Ισχυροί τριγμοί στο βρετανικό real estate μετά το «κανόνι» της WeWork

gazzetta
gazzetta reader insider insider