Microsoft: Στα 2,68 τρισ. δολάρια η χρηματιστηριακή της αξία - Ιστορικό ρεκόρ για την μετοχή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Στα 2,68 τρισ. δολάρια η χρηματιστηριακή της αξία - Ιστορικό ρεκόρ για την μετοχή της
Η Microsoft είδε τη μετοχή της μετά το «καμπανάκι» της Wall Street την Τρίτη να σκαρφαλώνει σε ιστορικό υψηλό, στα 360,53 δολάρια.

Η Microsoft είδε τη μετοχή της μετά το «καμπανάκι» της Wall Street την Τρίτη να σκαρφαλώνει σε ιστορικό υψηλό, στα 360,53 δολάρια, μετά από το νέο κύμα αισιοδοξίας για την ανάπτυξη ενός εκ των βασικών της εταίρων στην τεχνητή νοημοσύνη. Τα σημερινά κέρδη 1,12% εκτόξευσαν τη χρηματιστηριακή της αξία στα περίπου 2,68 τρισ. δολάρια.

Σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο τη Δευτέρα, η ΟpenAI, δημιουργός του ChatGPT και στρατηγικός συνεργάτης τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεις που, συμπεριλαμβάνουν εκπτώσεις στις τιμές, επιτρέποντας παράλληλα στους χρήστες να κάνουν προσαρμογές στο chatbot. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα τόνισε ότι οι προγραμματιστές που κατασκευάζουν εφαρμογές με τα εργαλεία της OpenAI θα μπορούσαν να αναπτύξουν λογισμικά στην υποδομή cloud της Microsoft Azure.

Η Microsoft έχει επενδύσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, ενώ την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός πρόσθετου τεχνητής νοημοσύνης για το Office και ενός «βοηθού» στα Windows 11.

«Ό,τι είναι καλό για την OpenAI είναι καλό για το Azure κατά την άποψή μας», έγραψαν οι αναλυτές της UBS προσθέτοντας πως: «εάν η OpenAI παροτρύνει τώρα ενεργά τους προγραμματιστές λογισμικού να δημιουργήσουν εφαρμογές χρησιμοποιώντας ChatGPT/GPT-4, μειώνοντας τις τιμές και βελτιώνοντας την απόδοση του μοντέλου, αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για τη Microsoft».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η τουρκική Βουλή μποϊκοτάρει προϊόντα των Coca Cola και Nestle επειδή «στηρίζουν το Ισραήλ»

Fraport: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα EBITDA στο γ' τρίμηνο - Ανέκαμψε η επιβατική κίνηση

Google: To News Showcase έφτασε και στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider