Αγοράστε ελληνικά ομόλογα, συστήνει η JP Morgan - «Έρχεται αναβάθμιση από τη Fitch»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγοράστε ελληνικά ομόλογα, συστήνει η JP Morgan - «Έρχεται αναβάθμιση από τη Fitch»
Το άνοιγμα long θέσης στο ελληνικό δεκαετές έναντι short θέσης στο ιταλικό προτείνει η JP Morgan.

Το άνοιγμα long θέσης στο ελληνικό δεκαετές ομόλογο έναντι short θέσης στο ιταλικό προτείνει η JP Morgan, δεδομένων των ισχυρών μακρο/δημοσιονομικών θεμελιωδών μεγεθών, του σταθερού πολιτικού σκηνικού και των συνεχιζόμενων θετικών αξιολογήσεων.

Στο μέτωπο των αξιολογήσεων, οι οίκοι DBRS και S&P έχουν ήδη αναβαθμίσει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα και η JP Morgan αναμένει ότι και η Fitch θα αναβαθμίσει επίσης την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα κατά την αναθεώρησή της την 1η Δεκεμβρίου.

Η JP Morgan θεωρεί την πρόσφατη διεύρυνση των spreads των ελληνικών ομολόγων ως ένα ελκυστικό σημείο εισόδου για να τοποθετηθεί για πιθανή επιφυλακτική κίνηση σύσφιξης, με την αναβάθμιση της Fitch σε επενδυτική βαθμίδα.

Τα στοιχεία δείχνουν μέτριες ρευστοποιήσεις των μακροπρόθεσμων τοποθετήσεων στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Η JP Morgan διατηρεί τη θετική προσέγγισή της για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές στα ελληνικά ομόλογα και εκτιμά ότι θα διαπραγματεύονται σε στενότερα spreads έναντι της Ιταλίας, από 25 έως 60 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider