Σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Alpha Bank μετά το deal με Unicredit

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Alpha Bank μετά το deal με Unicredit
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σε αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκε η μετοχή της Alpha bank, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τη UniCredit.

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η μετοχή της Alpha Bank, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τη UniCredit.

Σύμφωνα με αυτή, η UniCredit υπέβαλε προσφορά προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το σύνολο των μετοχών που σήμερα κατέχει στην Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών (9%).

Εάν η διαδικασία με το ΤΧΣ δεν ολοκληρωθεί, η UniCredit έχει δεσμευτεί να αγοράσει μέσω της αγοράς ένα μετοχικό μερίδιο ίσο με το χαμηλότερο του 5% ή ένα διαφορετικό ποσοστό μετοχών που προκύπτει από την επένδυση της UniCredit ενός συνολικού προσυμφωνημένου ποσού μέσα στους επόμενους 24 μήνες.

Παράλληλα, οι δύο τράπεζες συμφώνησαν να συγχωνεύσουν τις θυγατρικές τους στη Ρουμανία, δημιουργώντας την 3η μεγαλύτερη τράπεζα στη ρουμάνικη τραπεζική αγορά βάσει συνόλου ενεργητικού, ενισχύοντας την παρουσία της UniCredit σε μία κύρια και αναπτυσσόμενη αγορά, με την Alpha Bank να διατηρεί ποσοστό 9,9% στο νέο σχήμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Όλες οι μειώσεις φόρων που έρχονται - Ποιοι γλιτώνουν τεκμήρια και ΕΝΦΙΑ

Το χαράτσι στα 1.400 στελέχη - Τρίτωσε με άρωμα ΙΟΝ - Σημαντική πρόοδος, σημαντικές προκλήσεις

Η «χρήσιμη»... χολή του Σαμαρά - Η δεύτερη νιότη στα «Δίδυμα Φεγγάρια» - Η αριστερή πολυκατοικία

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider