Rebound για τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ενόψει χειμώνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rebound για τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ενόψει χειμώνα
Το LNG των ΗΠΑ ήταν κρίσιμο στήριγμα για τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης με φυσικό αέριο μετά τη μείωση των ροών από τη Ρωσία.

Οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη διέγραψαν τις απώλειες των προηγούμενων ημερών καθώς η πτώση των ροών στον μεγαλύτερο σταθμό LNG των ΗΠΑ, ανατροφοδοτεί τις ανησυχίες για την ενεργειακή επάρκεια ενόψει χειμώνα.

Οι ροές προς το εργοστάσιο LNG Sabine Pass στη Λουιζιάνα μειώθηκαν περίπου 18% την Πέμπτη σε σχέση με χτες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Το φυσικό αέριο παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύεται έως και 5,8% μετά την πτώση 6,1% που προηγήθηκε στην έναρξη των συναλλαγών. Το LNG των ΗΠΑ ήταν κρίσιμο στήριγμα για τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης με φυσικό αέριο μετά τη μείωση των ροών από τη Ρωσία.

Ταυτόχρονα, η Chevron και τα συνδικάτα των εργαζομένων βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία για τον τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων στις εγκαταστάσεις εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αυστραλία. Η αβεβαιότητα σχετικά με τον αντίκτυπο των απεργιών σε ενεργειακές μονάδες παγκοσμίως έχει προκαλέσει αγωνία στην αγορά εδώ και εβδομάδες, λίγο πριν την επίσημη έλευση της χειμερινής περίοδος στην Ευρώπη και την κατακόρυφη ζήτηση που συνήθως τη συνοδεύει.

Η Γερμανία, η «ατμομηχανή» της ΕΕ, διεξάγει τεστ την Πέμπτη για να βεβαιωθεί ότι είναι προετοιμασμένη για την πιθανότητα έλλειψης φυσικού αερίου τον χειμώνα. «Η Γερμανία είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για αυτόν τον χειμώνα από πέρυσι. Μπορούμε βεβαίως να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να το προεξοφλήσουμε» αναφέρουν πηγές του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Καθυστερεί ο αποπληθωρισμός - Πιέζονται από τα αυξημένα κόστη οι ΜμΕ

Lavipharm: 6,1 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο α' εξάμηνο - «Άλμα» 64%

Wall Street: Πιέσεις από τα πολυετή υψηλά στις αποδόσεις των ομολόγων

gazzetta
gazzetta reader insider insider