Ευρωαγορές: Στο πράσινο οι δείκτες λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Στο πράσινο οι δείκτες λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της Fed
Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά όταν ανακοινώσει την απόφαση της νομισματικής της πολιτικής αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σε ανοδικές διαθέσεις οδήγησε τις ευρωαγορές το κλίμα αναμονής που υπάρχει διεθνώς για την σημερινή απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά όταν ανακοινώσει την απόφαση της νομισματικής της πολιτικής αργά το βράδυ της Τετάρτης ώρα Ελλάδος. Παράλληλα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει το τριμηνιαίο report της για μια σειρά από οικονομικούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένου του ΑΕΠ, του πληθωρισμού και της ανεργίας.

Τούτου λεχθέντος, στα ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,94% στις 460 μονάδες, ενώ ο Euro Stoxx 50 κέρδισε 0,81% στις 4.277 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,75% στις 15.782 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε κέρδη 0,95% στις 7.732 μονάδες, μετά και το χαμηλών 18 μηνών στο οποίο επιτάχυνε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 7.330 μονάδες με +0,67%. Ο IBEX 35 της Μαδρίτης έκλεισε στο +1,31% και τις 9.644 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο «άγγιξε» τις 29.214 μονάδες με άνοδo +1,59%.

Μάκρο

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο, σε μια μείωση-έκπληξη. Συγκεκριμένα, μειώθηκε στο 6,7%, ελαφρώς χαμηλότερα από τον προηγούμενο μήνα, με τις τιμές τροφίμων να κινούνται εξίσου καθοδικά. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για ετήσια άνοδο στο 7% και μηναία στο 0,7%. Ο δομικός ΔΤΚ — ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις μεταβαλλόμενες τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού — διαμορφώθηκε στο 6,2% τους 12 μήνες έως το τέλος Αυγούστου, από 6,9% τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google: Πώς αλληλεπιδρά το Bard με τις υπηρεσίες της Google

Δικό της 5G smartphone λανσάρει η Nova - Πόσο θα κοστίζει

Μητσοτάκης στο CNN: Η οικονομία μας πάει πολύ καλά - Έχουμε ρεκόρ στον τουρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider