Στην τελική ευθεία για είσοδο στο Χρηματιστήριο η CVC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην τελική ευθεία για είσοδο στο Χρηματιστήριο η CVC
Ετοιμάζεται για εισαγωγή σε χρηματιστήριο η CVC. Οι κινήσεις-ματ που την οδηγούν στα ταμπλό.

Ο Νοέμβριος θα είναι πιθανώς ο μήνας που θα εισαχθεί η CVC Capital στο Xρηματιστήριο, όπως αναφέρουν οι γνώστες της αγοράς καθώς η διάθεση μετοχών αλλά και το βελτιωμένο επενδυτικό σχήμα αποτελούν καλούς οιωνούς για την είσοδο του fund στα ταμπλό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία private equity ήδη έχει καταθέσει σχετικό χρονοδιάγραμμα, εντείνοντας τις προετοιμασίες της ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Εάν αυτό το σενάριο πραγματοποιηθεί, το επενδυτικό ενδιαφέρον θα ανέβει κατακόρυφα καθώς η CVC θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά και θα παρακινήσει τους ανταγωνιστές της να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Οι κινήσεις-ματ που οδηγούν στα χρηματιστηριακά ταμπλό

Υπενθυμίζεται πως η εταιρία αποτιμήθηκε σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια όταν πούλησε ένα μειοψηφικό «πακέτο» στην Blue Owl Capital το 2021 και κατατάσσεται στις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών μετοχών στην Ευρώπη με περίπου 140 δισεκατομμύρια ευρώ υπό διαχείριση, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Παράλληλα, με 26 δισεκατομμύρια ευρώ που ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε τον Ιούλιο, συνιστά το μεγαλύτερο fund στον κόσμο, εν μέσω της διεθνούς δυστοκίας συγκέντρωσης κεφαλαίων. Προκειμένου να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό, προχωρά διαρκώς σε νέα επιχειρηματικά άλματα, ανακοινώνοντας την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου στην DIF Capital Partners, που διαχειρίζεται περίπου 16 δισεκατομμύρια ευρώ και εξειδικεύεται στις υποδομές. Δύο χρόνια πριν, το 2021 συμφώνησε να εξαγοράσει τη Glendower Capital με έδρα το Λονδίνο για να αποκτήσει βάση στην ταχέως αναπτυσσόμενη δευτερογενή αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Χαμηλότερο το κόστος για τις ελληνικές τράπεζες έναντι των ευρωπαϊκών από μια αλλαγή στο MRR

Στα 100 δολάρια το βαρέλι «βλέπει» η Goldman Sachs το πετρέλαιο - «Πίσω μας το μεγαλύτερο μέρος του ράλι»

«Overweight» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Διαχειρίσιμο το κόστος των πλημμυρών - Αυξάνει τις τιμές στόχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider