«Άλμα» 10% για το φυσικό αέριο μετά την ανακοίνωση απεργίας στην Αυστραλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άλμα» 10% για το φυσικό αέριο μετά την ανακοίνωση απεργίας στην Αυστραλία
Ισχυρή άνοδο που ξεπέρασε το 10% κατέγραψαν την Δευτέρα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ισχυρή άνοδο που ξεπέρασε το 10% κατέγραψαν την Δευτέρα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς τα συνδικάτα των μονάδων εξόρυξης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Chevron στην Αυστραλία προκήρυξαν απεργία που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

Αναλυτικότερα, τα συνδικάτα των εργαζομένων της Chevron στα εργοστάσια Gorgon και Wheatstone γνωστοποίησαν πως σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας με τη διοίκηση, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

Στον απόηχο του τελεσίγραφου των συνδικάτων, οι τιμές του φυσικού αερίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Άμστερνταμ ενισχύθηκαν την Δευτέρα κατά 10,04% και έκλεισαν στα 38,265 ευρώ/Mwh, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.

Σημειώνεται πως οι δύο μονάδες εξόρυξης LNG που διαχειρίζεται η Chevron στην Αυστραλία συμβάλλουν στο περίπου 5% της παγκόσμιας προσφοράς LNG, ενώ την περασμένη εβδομάδα η Australian Woodside Energy ήρθε σε συμφωνία με τα συνδικάτα, αποφεύγοντας έτσι μια απεργία στις δικές της εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

3M: Διακανονισμός «μαμούθ» 5,5 δισ. δολαρίων για ελαττωματικές ωτοασπίδες - Ράλι 5% για τη μετοχή

«Μπλακ άουτ στην Βρετανία έφερε πανευρωπαϊκό χάος στα αεροδρόμια - Προβλήματα και στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider