Θετικά πρόσημα στην Wall Street, μετά από τα αμερικανικά μάκρο

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικά πρόσημα στην Wall Street, μετά από τα αμερικανικά μάκρο
Μεγάλα κέρδη για την Amazon και απώλειες για την Apple, στο φόντο των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Με κέρδη κινείται την Παρασκευή η Wall Street, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας και τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,42% ή 149,17 μονάδες στις 35.365 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,44% ή 20,03 μονάδες στις 4.521 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,69% ή 98,04 μονάδες στις 14.057 μονάδες.

Σημειώνεται πως και οι 3 δείκτες κινούνται προς αρνητικά πρόσημα για το κλείσιμο της εβδομάδας.

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και η Fed

Οι επενδυτές αποτιμούν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα οποία έδειξαν πως τον Ιούλιο προστέθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας στη χώρα από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η κάμψη στις θέσεις εργσίας δείχνει πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να συνεχίσει να αποφεύγει το ενδεχόμενο μιας ύφεσης, καταγράφοντας ωστόσο ένα.. επαρκές «πάγωμα» στις προσλήψεις ώστε να μην οδηγήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως η Fed προχωρά σε αυξήσεις των βασικών της επιτοκίων με στόχο την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, με τους αξιωματούχους της τράπεζας να εμφανίζονται αισιόδοξοι για το ότι μπορούν να μειώσουν τον πληθωρισμό χωρίς να επιβαρύνουν σημαντικά την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ ή να προκαλέσουν μια ύφεση της οικονομίας.

Το επόμενο μεγάλο «ραντεβού» της Fed με τις αγορές είναι στη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας (FOMC) στις 20 Σεπτεμβρίου, με τους αναλυτές να δίνουν 84% πιθανότητες για διατήρηση των επιτοκίων της Fed στα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Απώλειες 2% σημειώνει η μετοχή της Apple αφού οι συνολικές πωλήσεις του τεχνολογικού κολοσσού σημείωσαν πτώση 1% σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα από iPhone, Mac και iPad της εταιρείας ήταν όλα μειωμένα, επίσης. Τα κέρδη ανά μετοχή του τεχνολογικού γίγαντα ήταν 1,26 δολάρια, έναντι πρόβλεψης για 1,19 δολάρια, ή 19,88 δισ. δολ. με την πρόβλεψη να κάνει λόγο για 19,44 δισ. δολ, ενώ τα έσοδα ανήλθαν σε 81,8 δισ. δολ. κερδίζοντας τις εκτιμήσεις για 81,69 δισ. δολ. αλλά μειωμένα κατά 1% από έτος σε έτος.

Άνοδο πάνω από 8% καταγράφει ο τίτλος της Amazon μια μέρα αφότου ανέφερε έσοδα 134,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο 2o τρίμηνο, αυξημένα κατά 11% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη ήταν 0,65 δολάρια ανά μετοχή ή 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές της Wall Street ανέμεναν έσοδα 131,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 35 σεντς ανά μετοχή, αντίστοιχα. Τα έσοδα από υπηρεσίες μέσω διαδικτύου ανήλθαν στα 221 δισ. δολαρία ενώ από διαφημίσεις διαμορφώθηκαν στα 10,7 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fitch: Αναμένει συνέχεια της επιβράδυνσης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη και ανάλογη αντίδραση της ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider