Amazon: Νίκησε τις προβλέψεις - Έσοδα 134,4 δισ. δολάρια στο β' τρίμηνο και ράλι για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Νίκησε τις προβλέψεις - Έσοδα 134,4 δισ. δολάρια στο β' τρίμηνο και ράλι για τη μετοχή
H Amazon, ο τεχνολογικός γίγαντας του Σιάτλ ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα.

H μετοχή της Amazon ενισχύεται άνω του 7% μετά το «καμπανάκι» της Wall Street την Πέμπτη, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας του Σιάτλ ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα.

Ειδικότερα, η Amazon ανέφερε έσοδα 134,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο 2o τρίμηνο, αυξημένα κατά 11% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη ήταν 0,65 δολάρια ανά μετοχή ή 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές της Wall Street ανέμεναν έσοδα 131,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη 35 σεντς ανά μετοχή, αντίστοιχα. Τα έσοδα από υπηρεσίες μέσω διαδικτύου ανήλθαν στα 221 δισ. δολαρία ενώ από διαφημίσεις διαμορφώθηκαν στα 10,7 δισ. δολάρια.

Τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν στα 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια, από 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο και πολύ πάνω από το επίπεδο των εκτιμήσεων των αναλυτών και τοu guidance της εταιρείας. Το cloud της Amazon είχε έσοδα 22,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 12% σε σχέση με την περσινή περίοδο, αλλά μειωμένα συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα. Για το τρίτο τρίμηνο, η Amazon αναμένει πωλήσεις μεταξύ 138 και 143 δισ. δολ. ή ανάπτυξη μεταξύ 9% και 13%. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 138,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv. Aξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Amazon έχει ενισχυθεί περισσότερο από 50% φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες απώλειες στην Wall Street από την άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων

Η Barclays σκέφτεται να μετακινήσει την ευρωπαϊκή της έδρα

ΔΕΗ: Αυξημένα κατά 160 εκατ. ευρώ τα EBITDA α' εξαμήνου με συγκράτηση των δαπανών ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider