Η αβεβαιότητα «γεννά» ευκαιρίες - Σε πολύμηνα υψηλά οι εισροές κεφαλαίων στις αγορές, με 67,5 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αβεβαιότητα «γεννά» ευκαιρίες - Σε πολύμηνα υψηλά οι εισροές κεφαλαίων στις αγορές, με 67,5 δισ. δολάρια
Η υποβάθμιση των ΗΠΑ από την Fitch, η κάμψη στη βιομηχανική δραστηριότητα της Ευρωζώνης και η αδύναμη μεταποίηση στην Κίνα «δοκίμασαν» τις προσδοκίες των επενδυτών.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο διαμορφώθηκαν οι εισροές κεφαλαίων στα παγκόσμια αμοιβαία κεφάλαια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Αυγούστου, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν «ασφαλέστερες» τοποθετήσεις εν μέσω ανησυχητικών γεγονότων για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, οι καθαρές εισροές στα παγκόσμια αμοιβαία κεφάλαια έφτασαν τα 67,52 δισ. δολάρια, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τις 22 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως η υποβάθμιση των ΗΠΑ από την Fitch, η κάμψη στη βιομηχανική δραστηριότητα της Ευρωζώνης και η αδύναμη μεταποίηση στην Κίνα «δοκίμασαν» τις προσδοκίες των επενδυτών για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Η «ταυτότητα» των κεφαλαίων

Στις ΗΠΑ, σημειώθηκαν εισροές 58,5 δισ. δολαρίων ενώ στα ευρωπαϊκά αμοιβαία κεφάλαια καταγράφηκαν εισροές 14,35 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters. Στην Ασία σημειώθηκαν εκροές κεφαλαίων 360 εκατ. δολαρίων.

Τα πιο ριψοκίνδυνα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατέγραψαν εισροές αξίας περίπου 4,45 δισ. δολαρίων, σε μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα καθαρών αγορών.

Τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια έλαβαν 2,98 δισ. δολάρια, τη μικρότερη εβδομαδιαία εισροή των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Τα αμοιβαία κεφάλαια κρατικών ομολόγων προσέλκυσαν 2,02 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό των τελευταίων τριών εβδομάδων, αλλά τα ομόλογα υψηλής απόδοσης αντιμετώπισαν εκροές ύψους 749 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς το PEPP «αναβαθμίζει» τα ελληνικά ομόλογα πριν από την αναβάθμιση

Fitch: Αναμένει συνέχεια της επιβράδυνσης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη και ανάλογη αντίδραση της ΕΚΤ

gazzetta
gazzetta reader insider insider