Wall Street: Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο και την κατάρρευση της SVB

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Η χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο και την κατάρρευση της SVB
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,65% στις 33.727 μονάδες, ενώ ο S&P 500 απώλεσε 0,77% στις 4.348 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 1,01% στις 13.492 μονάδες.

Απώλειες σε μία κόκκινη Παρασκευή κατέγραψε η Wall Street στη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή της από την κατάρρευση της SVB τον Μάρτιο, καθώς το ράλι που οδήγησε τις μετοχές ψηλά τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως ξέμεινε από «καύσιμα».

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,65% στις 33.727 μονάδες, ενώ ο S&P 500 απώλεσε 0,77% στις 4.348 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 1,01% στις 13.492 μονάδες, με τους κύριους δείκτες να χάνουν ένα κερδοφόρο σερί πολλών εβδομάδων. Ο Dow και ο S&P 500 αποδυναμώθηκαν άνω του 1% έκαστος από την αρχή της εβδομάδας ενώ ο Nasdaq αποχαιρέτησε ένα «πράσινο» σερί οκτώ εβδομάδων, στη χειρότερη εβδομαδιαία του επίδοσή του από τον Απρίλιο.

Ουσιαστικά ήταν το χειρότερο πενθήμερο για το αμερικανικό χρηματιστήριο από την εβδομάδα της κατάρρευσης της τράπεζας SVB, το Μάρτιο.

«Οι επενδυτές εκφράζουν σίγουρα τους φόβους μιας ύφεσης στις ΗΠΑ, καθώς και μιας παγκόσμιας ύφεσης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της AXS Investments, Γκρεγκ Μπασούκ. «Τα επίπεδα πληθωρισμού παραμένουν υψηλά και η πολιτική της Fed παραμένει σίγουρα κυρίαρχη η αφήγηση των επενδυτών» έσπευσε να συμπληρώσει.

Την εκτίμηση πως η αγορά δέχεται πίεση από συνέντευξη Τύπου του Πάουελ και από την ανακοίνωση της Fed προ ημερών που κατέστη σαφές πως θα υπάρξουν 2 νέες αυξήσεις επιτοκίων αργότερα μέσα στο έτος, εξέφρασε ο Γιουνγκ-γιου Μα, επικεφαλής επενδύσεων στην ΒΜΟ Wealth Management.

Εμπορεύματα

O xρυσός κατέγραψε μικρά κέρδη την Παρασκευή μετά από ένα τριήμερο πτωτικό σερί, όμως σε επίπεδο εβδομάδας κατέγραψε τη χειρότερη επίδοσή του εδώ και 4 μήνες λόγω των αυξήσεων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη. Αναλυτικότερα, ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου ενισχύθηκε 0,3% την Παρασκευή, για να διαμορφωθεί στα 1.929,60 δολάρια η ουγγιά. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 2,1%, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Φεβρουάριο. Το ασήμι παράδοσης Ιουλίου απώλεσε 0,5% στα 22,35 δολάρια η ουγγιά, ενώ στην εβδομάδα αποδυναμώθηκε 7,3%. Το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 0,5%, στα 1.279 δολάρια η ουγγιά, με απώλειες 9,7% στην εβδομάδα, ενώ η πλατίνα παράδοσης Ιουλίου διολίσθησε 0,3%, στα 923,70 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαίες απώλειες 6,4%. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Ιουλίου βούτηξε 2,2% στα 3,80 δολάρια η λίβρα με εβδομαδιαία πτώση 2,2%.

Ισχυρή βουτιά σε επίπεδο εβδομάδας για το πετρέλαιο, στη σκιά των φόβων για την ανάπτυξη. Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Αυγούστου διολίσθησε 0,5%, για να διαμορφωθεί στα 69,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην εβδομάδα υποχώρησε 3,9%. Το πετρέλαιο τύπου Brent σημείωσε απώλειες 0,4% στα 73,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατέγραψε εβδομαδιαία πτώση 3,6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η χειρότερη εβδομάδα του τριμήνου για τις ευρωαγορές - Καταβαραθρώθηκε 37% η Siemens Energy

Ανακαλούνται 7,5 εκατ. παιχνίδια “Baby Shark” μετά από τραυματισμούς παιδιών

Από τις 26/6 η Ειδική Διαπραγμάτευση των μετοχών της Revoil

gazzetta
gazzetta reader insider insider