Σε «τροχιά» επενδυτικής βαθμίδας τα ελληνικά ομόλογα με μετεκλογικό ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε «τροχιά» επενδυτικής βαθμίδας τα ελληνικά ομόλογα με μετεκλογικό ράλι
Η ευρεία εκλογική επικράτηση της ΝΔ σηματοδοτεί την πολιτική σταθερότητα και την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ράλι καταγράφηκε στην αγορά των ομολόγων, με νέα υποχώρηση στις αποδόσεις καθώς ο εκλογικός θρίαμβος της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επαναφέρει δυναμικά τα «επενδυτικά χαμόγελα».

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,81% από 4,04% που έκλεισε την Παρασκευή έναντι 2,44% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με το περιθώριο να φτάνει το 1,37% από 1,65% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, με την αγορά να προεξοφλεί την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, ενόψει των δεύτερων εκλογών και της διαφαινόμενης αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος παρατηρήθηκε υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 260 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 176 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται αντίστροφα με τις τιμές.

Η Eurobank Xρηματιστηριακή χτες ανέφερε ότι η άνετη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας μετά τις δεύτερες εκλογές, αφήνει περιθώρια για την αναβάθμιση της χώρας στην πιστοληπτική βαθμίδα νωρίτερα από ό,τι περίμενε η αγορά, με τον επόμενο καταλύτη να εντοπίζεται στο review της Fitch στις 9 Ιουνίου. Από την πλευρά της, η Pantelakis Securities επισημαίνει ότι η αγορά, θα «καλωσορίσει» τη συνέχεια των οικονομικών πολιτικών της ΝΔ στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης. Η Citi τονίζει ότι η πιστοληπτική αναβάθμιση της Ελλάδας δημιουργεί προϋποθέσεις για περαιτέρω άνοδο των τιμών και υποχώρηση των αποδόσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Διχασμένες» οι ευρωαγορές, με φόντο το χρέος στις ΗΠΑ αλλά και το μετεκλογικό άλμα στο ΧΑ

Επέστρεψε τη διερευνητική εντολή ο Μητσοτάκης – Ολοταχώς για νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου

«Μεγάλη νίκη ΝΔ και Μητσοτάκη» - Οι εκλογές στην Ελλάδα με τα «μάτια» του γαλλικού Τύπου

gazzetta
gazzetta reader insider insider