Σε υψηλό έτους «σκαρφαλώνει» το ευρώ - Συνεχίζει ανοδικά έναντι του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό έτους «σκαρφαλώνει» το ευρώ - Συνεχίζει ανοδικά έναντι του δολαρίου
Σε επίπεδα - ρεκόρ «σκαρφαλώνει» το ευρώ, καθώς το δολάριο έχει εισέλθει σε πτωτική πορεία. 

Σε επίπεδα - ρεκόρ «σκαρφαλώνει» το ευρώ, καθώς το δολάριο έχει εισέλθει σε πτωτική πορεία.

Συγκεκριμένα, το ευρώ κατάφερε να αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2022, έναντι του δολαρίου, διευρύνοντας τα κέρδη, τα οποία καθοδηγούνται από τη διαφοροποίηση ως προς τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από τις Κεντρικές Τράπεζες των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Το ευρώ βρέθηκε να ενισχύεται έως και 0,5% στο 1,1043 δολ., ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 1,1033 που πέτυχε στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για το ευρώ.

Το ευρώ κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου, καθώς η ΕΚΤ διατηρεί σταθερά τον επιθετικό ρυθμό αύξησεων των επιτοκίων (κατά 50 μονάδες βάσης στις τελευταίες συνεδριάσεις). Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε σήμερα το Reuters, στο «τραπέζι» φαίνεται πως είναι τώρα μία αύξηση 25 μονάδων βάσης.

Η Fed έχει επιλέξει να εφαρμόσει τη σύσφιξη με κινήσεις των 25 μονάδων βάσης.

Αυτό, εν μέσω των ανησυχιών που έχουν «φουντώσει», μετά τις τραπεζικές αναταραχές, για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ, οι οποίες αποτυπώθηκαν και στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία της νομισματικής πολιτικής στη συνεδρίαση του Μαΐου, με τα «σήματα» που εκπέμπει τις τελευταίες ημέρες ένα μέρος τους, να παραπέμπουν ενδεχομένως σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων (κατά 25 μονάδες βάσης) τον Μάιο, προτού η Fed κάνει ένα «διάλειμμα». Πάντως, παραμένουν και εκείνοι που επιμένουν για την ανάγκη μείωσης του πληθωρισμού μέσω της σύσφιξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nomura «βλέπει» μεγάλη ενίσχυση του γιεν έναντι του δολαρίου: Έως και +21% το 2023

Γιατί η διολίσθηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ βάζει... δύσκολα στην ΕΚΤ

Νάγκελ (Bundesbank): «Τέλος» η ενεργειακή κρίση - Ασφαλείς οι τράπεζες και οικονομία της Γερμανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider