Σε υψηλό σχεδόν 2,5 μηνών το πετρέλαιο - Έκανε το «4Χ4»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό σχεδόν 2,5 μηνών το πετρέλαιο - Έκανε το «4Χ4»
Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» συνεχίζουν να βρίσκουν υποστήριξη από την αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ+ της Κυριακής να μειώσει την παραγωγή κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο την Τρίτη, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ μάλιστα διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου ισχυροποιήθηκε 0,4%, στα 80,71 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό από τις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones. Το αργό Brent παράδοσης Ιουνίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, ενισχύθηκε οριακά και διαμορφώθηκε στα 84,94 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το υψηλότερο από τις 6 Μαρτίου. Η βενζίνη παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά 0,7% στα 2,7371 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Μαΐου κέρδισε 0,2% στα 2,6667 δολάρια το γαλόνι. Τέλος, το φυσικό αέριο παράδοσης Μαΐου έκλεισε στα 2,106 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες με +0,4%.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» συνεχίζουν να βρίσκουν υποστήριξη από την αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ+ της Κυριακής να μειώσει την παραγωγή κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα. Οι ανακοινωθείσες περικοπές θα οδηγήσουν σε έλλειμμα την αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2023, αλλά προς το παρόν, «τα αποθέματα είναι ασφαλή και οι δεξαμενές εξακολουθούν να είναι γεμάτες με πετρέλαιο», υπογραμμίζει ο Μανίς Ραζ, διευθύνων σύμβουλος της Velandera Energy Partners.

H Goldman Sachs, λίγες ώρες αφότου ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τη συνδυασμένη παραγωγή πετρελαίου κατά περισσότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, προχώρησε σε αναθεώρηση της πρόβλεψής της για την τιμή του Brent, ανεβάζοντάς την στα 95 δολάρια από 90 δολάρια στο τέλος του έτους . Η τράπεζα αύξησε επίσης την πρόβλεψή της και για το 2024, εκτιμώντας ότι θα φθάσει στα 100 δολάρια έως το τέλος του επόμενου έτους από από τα 97 δολάρια που είχε αρχικά αναφέρει.

    «Οι περισσότερες περικοπές θα γίνουν από χώρες που παράγουν πάνω από τις ποσοστώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι ένα υψηλότερο μερίδιο των ανακοινωθέντων περικοπών θα μεταφραστεί σε πραγματικές μειώσεις της προσφοράς σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2022», δήλωσε η Αμρίτα Σεν της Energy Aspects, η οποία επίσης αναμένει οι τιμές να ανέλθουν στα 100 δολάρια το βαρέλι.

    Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    Διαβάστε ακόμη

    Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στην αγορά του πετρελαίου

    Yψηλό άνω των 12 μηνών για τον χρυσό - Ξεπέρασε τα 2.000 δολάρια

    Για 3η σερί χρονιά πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη η κληρονόμος της L'Oreal: Το Top 10 - Η γαλλική πρωτιά

    gazzetta
    gazzetta reader insider insider